انجمن آلزایمر زیاد شدن استفاده از غذاهای محافظ برای مراقبت مغز را سفارش می کند در یک تحقیق پیگیری 14 ساله در یک پایان نامه دکترای جدید، منتشر شده بواسطه دانشگاه شرق فنلاند، سالم غذا خوردن در میانسالی امکان د ارد از زوال عقل جلوگیری کند نتایج نشان داد کسانی که به طور مداوم در سن متوسط 50 سال غذاهای سالم مصرف می کنند خطر زوال عقل نزدیک به 90 درصد کمتر از کسانی است که سالم غذا نمی خورند.
پژوهشگران با استفاده از شاخص رژیم غذایی سالم بر اساس خوردن انواع مواد غذایی سالم شامل ( سبزیجات، انواع توت ها و میوه ها، ماهی و چربی های اشباع نشده از محصولات شیر ) و مواد غذایی ناسالم شامل ( گوشت، تخم مرغ، ماهی شور، نوشیدنی های شیرین، دسر و آب نبات و چربی های اشباع شده از محصولات شیر ی ) در این مطالعه حدود 2000 شرکت کنندگان در ابتدای مطالعه به ترتیب بین سنین 39 و 64 ساله و در اتمام پیگیری 1449 نفر در سنین 65 – 79 ساله پیگیری شدند
خوردن مقدار زیادی از چربی های اشباع به کاهش عملکرد شناختی و افزایش خطر ابتلا به زوال عقل مرتبط شده است کسانی که رژیم غذایی سرشار از چربی های اشباع می خورند epsilon 4 نوعی از ژن آپولیپوپروتئین E (ApoE ) حمل می کنند و در معرض خطر هستند این ژن یک عامل خطر برای بیماری آلزایمر است .
حتی کسانی که مستعد ژنتیکی هستند می تواند حداقل با خوردن ماهی های چرب در رژیم غذایی خود شروع بیماری را به تاخیر اندازند.
غذاهای سالم برای مغز جهت پیشگیری از بیماری آلزایمر
انجمن آلزایمر افزایش مصرف غذاهای محافظ و سالم را برای حفظ مغز با خوردن میوه ها و سبزیجات مانند ( آلو خشک، کشمش، انگور قرمز، آلو، زغال اخته، گیلاس، کلم بروکلی، اسفناج، کلم پیچ، پیاز، فلفل قرمز، چغندر و بادمجان پوست تیره )، آجیل ها مانند ( بادام، گردو و گردوی آمریکایی )، ماهی آب های سرد از جمله ماهی ( قزل آلا، ماهی تون، خال مخالی ) و افزایش جذب ویتامین های مانند C ، E، فولات و B12 را نیز توصیه می کنند.
منبع-http://www.foodregime.com