نمک یکی از پر مصرف ترین مواد خوراکی است. افراط و تفریط در مصرف نمک هر دو مضر هستند و باید به اندازه مصرف شود. عده ای از افراد هستند که از نمک تصفیه نشده برای مصارف خانگی خود استفاده می کنند. اخیرا محققا به نتایج خطرناکی درباره مصرف نمک های تصفیه نشده دست یافته اند. با دکتر سلام همراه باشید.
کارشناس تخصصی نمک اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: نمکهای غیر تصفیه مانند نمک دریا که در برخی از عطاری ها و یا فروشگاهها مشاهده می شود به دلیل داشتن ناخالصی های فراوان و زیانبار، برای سلامتی مردم مضر بوده و باعث بروز بیماری ها و نارسایی های کلیوی، کبدی و گوارشی می شود.
سولماز چوبکی، کارشناس تخصصی نمک اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: نمکهای غیر تصفیه ( مانند سنگ نمک، نمک های صنعتی و نمک دریا ) که در برخی از عطاری ها و یا فروشگاه های سطح شهر مشاهده می شود به دلیل داشتن ناخالصی های فراوان و زیانبار، برای سلامتی مردم مضر بوده و باعث بروز بیماری ها و نارسایی های کلیوی، کبدی و گوارشی میشود.
وی افزود: بسیاری از این بیماری ها هزینه های درمانی فراوانی را به دنبال دارند و سلامت مردم را به مخاطره می اندازند. وجود ناخالصی ها در نمک ضمن داشتن ظاهری بد رنگ (خاکستری) و علاوه بر ایجاد عوارض نامطلوب باعث کاهش شوری نمک شده و درنتیجه افزایش مصرف نمک را به دنبال دارد.
وی توضیح داد: یک روش ساده جهت تشخیص ناخالصی نمک، حل کردن یک قاشق غذاخوری نمک در یک لیوان آب می باشد. در صورتی که در ته لیوان رسوبی تشکیل نشود و آب نمک حاصل شفاف و بدون کدورت باشد، نمک مذکور فاقد ناخالصی می باشد. روش های کاملتر در آزمایشگاه های مجهز انجام می پذیرد. لذا صرفاً استفاده از نمک تصفیه شده خوراکی یددار مجاز است.
چوبکی ادامه داد: نمک های ید دار نباید به مدت طولانی در معرض نور خورشید و یا رطوبت قرار گیرند و بهتر است در ظروف در بسته و دور از نور و رطوبت نگهداری شود.
این کارشناس تخصصی نمک اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در ادامه اظهار داشت: یکی از موارد مهم جهت خریداری نمک تصفیه شده خوراکی ید دار، دقت به برچسب قید شده بر روی بسته بندی محصول می باشد. همواره باید به تاریخ تولید و انقضا، وجود پروانه ساخت معتبر از وزارت بهداشت، آدرس واحد تولیدی،سری ساخت، نام تجاری، لوگوی سازمان غذا و دارو و همچنین قید عبارت “نمک تصفیه شده خوراکی ید دار” بر روی برچسب بسته بندی نمک دقت نمود در غیر این صورت از خرید نمک جلوگیری شود.
منبع : فارس