16

سلامت و زیبایی پوست یکی از مهم ترین مسائل و ملاک های زیبایی ب شمار می آید. زیبایی و شادابی پوست برای همه افراد به ویژه خانم ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. شما می توانید با داشتن تغذیه مناسب و خوردن میوه جات سلامت پوستخود را تضمین کنید.

می گویند میوه ها و سبزی ها به دلیل دارا بودن ویتامین ها و املاح معدنی اثری بسزا در سلامت پوست دارد. همیشه هم سوال اصلی بیشتر خانواده ها بویژه خانم ها از متخصصان این بوده است که خوردن کدام میوه موجب شادابی، شفافیت و لطافت پوست می شود؟

 

 

 

اگر بگوییم میوه هایی که امروزه می خوریم مواد مغذی خیلی کمی دارد و حتی انواع خارج از فصل و گلخانه ای آن می تواند موجب ایجاد رادیکال های آزاد مضر در بدن شود و با تاثیر منفی در عملکرد دو عضو سم زدایی بدن یعنی کبد و کلیه از طراوت و شادابی پوست بکاهد، گزاف نگفته ایم.

 

تفاوت میوه های دیروز با امروز

 

در دهه های گذشته بیش از ۷۰ درصد محصولات کشاورزی به روش ارگانیک (سالم) تولید می شد. یعنی خاک مورد نیاز برای رشد محصول از سه سال قبل فاقد هرگونه سموم دفع آفات و کودهای شیمیایی بود. در مورد هیچ میوه ای اصلاح ژنتیکی نداشتیم و استفاده از گازها برای رشد زودرس میوه متداول نبود. به همین خاطر همیشه میوه ها رنگ و طعم طبیعی و سایز مناسب داشت. از این رو بیشتر افراد دارای بدنی سالم و پوستی با طراوت بودند و نشانه آن هم گونه های گل انداخته و سرخ رنگشان بود.

 

در گذشته این گونه نبود که با دستکاری های ژنتیکی هندوانه هایی تو زرد با طعم آناناس و شکل مکعب مربع تولید کنند و خیارها طعم خاک دهد و گوجه فرنگی ها هر مزه ای جز طعم اصلی داشته باشد و توت فرنگی و سبزی های غده ای همچون سیب زمینی و پیاز از درشتی، حیرت همگان را برانگیزد.

 

قدر مسلم اگر مقایسه ای بین میوه ها و سبزی های دیروز با امروز داشته باشیم، می توانیم مطمئن شویم که سموم دفع آفات، هورمون های سنتزی و کودهای شیمیایی کار خود را کرده و موجب ایجاد ظاهری فریبنده، آبدار و رسیده ولی بافتی تهی از مواد مغذی در محصولات کشاورزی شده است.

 

محققان، کاهش میزان پروتئین، کلسیم، فسفر، آهن، روی و ویتامین های B، C و E در ۴۳ نوع سبزی و میوه را تائید کرده اند؛ این همان گروه از ریزمغذی هایی است که اگر در میوه و سبزی ها به قدر کفایت باشد می تواند باعث سلامت، شادابی و انعطاف پذیری پوستمان شود.

 

با ضدعفونی کردن و پختن، ترکیبات ممنوعه از بین نمی رود

 

به گفته محققان، تلاش تولیدکنندگان امروزی برای پرورش گونه های پربازده، مقاوم در برابر آفات و سازگار با هر نوع آب و هوایی موجب شده محصولات سریع تر رشد کرده و متاسفانه سرعت رشدشان همگام با تولید و جذب مواد مغذی نیست.

 

از طرفی کودهای اوره ـ فسفر که موجب بزرگ شدن سبزی های غده ای می شود یا سموم دفع آفات که برای محصولات کشاورزی به کار می رود، حاوی نیترات بوده و ترکیباتی سرطان زا معرفی شده است و به دلیل آن که این ترکیبات به داخل بافت میوه و سبزی نفوذ می کند با هیچ روشی از جمله ضدعفونی کردن، شست وشو و پختن از بین نمی رود.

 

به همین دلیل هم کارشناسان توصیه می کنند حتی الامکان از میوه وسبزی های ارگانیک استفاده کنید. حال چگونه و بر اساس چه معیارهایی باید محصولات ارگانیک را از غیر ارگانیک شناسایی کرد و به آنها اعتماد کرد، موضوعی است قابل تامل!

 

اما این را بدانید درشتی و تیره بودن رنگ میوه ها و سبزی های غده ای در بیشتر مواقع به دلیل نیترات بالای آن است. بنابراین هنگام انتخاب میوه از انواع درشت آن صرف نظر کنید. میوه های فصلی متوسط و ریز با رنگ روشن جزء مناسب ترین هاست.

 

میوه های دوستدار پوست

 

با این تفاسیر اگر باز هم می خواهید میان انواع میوه ها آنهایی را که برای سلامت پوست مفیدتر است بشناسید، میوه هایی که حاوی ویتامین های A، B، C، D، E و روی بیشتری است در اولویت قرار دارد.

 

میوه های قرمز خنثی کننده رادیکال های آزاد

 

میوه های قرمز رنگ همچون توت فرنگی، شاه توت، تمشک، گیلاس، انار و انگور سیاه خواصشان مدیون رنگشان است.

 

رنگدانه های آنتوسیانین موجود در آنها نوعی آنتی اکسیدان است که با حذف رادیکال های مضری که همیشه در حال تشکیل و آسیب رساندن به پوست است به احیا و ترمیم سلول های آسیب دیده کمک کرده و پوست را از عوامل آسیب رسان بیرونی مثل آفتاب، داروها و افزایش سن حفظ می کند.

 

بتاکاروتن این میوه ها هم نوعی آنتی اکسیدان قوی است که حافظ پوست بوده و باعث ایجاد رطوبت و تنفس بهتر آن می شود.

 

مرکبات پوست را روشن و شفاف می کند

 

لیموترش، پرتقال، گریپ فروت، خیار، گوجه فرنگی و فلفل ویتامین C بالایی دارد. کلاژن یک پروتئین مهم در تشکیل پوست است که این ویتامین به رشد و ترمیم آن کمک می کند.

 

ویتامین C خاصیت ضد اکسیدکنندگی دارد و پوست را سفید و شفاف کرده و از التهاب و قرمزی ناشی از آفتاب سوختگی می کاهد. همچنین این میوه ها به دلیل پتاسیم بالا با افزایش ادرار سموم بدن را دفع و از تورم و برافروختگی پوست می کاهند.

 

انعطاف پذیری پوست با سبزی های زرد و سبز

 

هویج، انبه، کاهو و اسفناج به دلیل داشتن ویتامین A ضدسم قوی بوده و به جهت تقویت سیستم ایمنی بدن با عفونت های پوستی مقابله کرده و باعث انعطاف پذیری و کاهش چین و چروک می شود و برای التیام زخم ها مفید است.

 

میوه های شاداب کننده پوست

 

موز، سیب، گل کلم و سیب زمینی سرشار از ویتامین B و پتاسیم است. پتاسیم به لطافت و نرمی پوست کمک کرده و باعث گردش بهتر خون می شود و پوست را روشن می کند.

 

ویتامین های گروه B هم چربی پوست را متعادل کرده و به دلیل آن که تقویت کننده سیستم عصبی بدن است با ایجاد آرامش روحی و روانی در شادابی و صافی پوست تاثیرفوق العاده ای دارد. ویتامین های E، D و روی هم به میزان کم در میوه ها و در مقادیر بیشتر در انواع جوانه ها، حبوبات، مغز دانه ها، روغن های نباتی، گوشت قرمز و آبزیان یافت می شود.

 

کم آبی، پوست را خشک و شکننده می کند

 

میوه های آبداری همچون میوه های جالیزی با تنظیم عملکرد کلیه ها و جلوگیری از غلیظ شدن خون به آبرسانی سلول ها کمک کرده و زیبایی و سلامت را به پوست هدیه می دهد.

 

این را هم بدانید قند بالای میوه های شیرین می تواند با مواد معدنی موجود در خون از جمله مس و آهن ترکیب شده و علاوه بر ایجاد رادیکال های آزاد به بخش چربی سلول ها صدمه زده و این سلسله واکنش های مخرب و التهاب زا موجب تسریع روند پیری پوست شود.