دید خوب و مثبت به زندگی یا همان خوش بینی تاثیر بسیار مثبت و مستقیمی بر سلامت فرد و به ویژه سلامت روانی وی دارد. فردی که دید مثبتی به زندگی ندارد دائما در حال خیال بافی و فکر به اتفاقات بد و قضاوت نادرست درباره دیگران است. در ادامه با دکتر سلام همراه باشید.
نوع نگرش شما چگونه است؟ آیا فردی خوش بین هستید که نیمه پر لیوان را نگاه می کند یا فردی بدبین که بر نیمه خالی متمرکز می شود؟ اگر جز دسته نخست هستید، خبرهای خوبی برای شما داریم: خوش بینی برای سلامت انسان خوب است و حتی ممکن است بر طول عمر بیفزاید.
در مطالعه ای جدید پژوهشگران پاسخ های ۷۰ هزار زن به پرسش هایی درباره این که در سال ۲۰۰۴ چه میزان خوش بین بوده اند را مورد بررسی قرار داده اند. سپس آنها آمار مرگ و میر این زنان که به طور میانگین ۷۰ سال سن داشتند را از سال ۲۰۰۶ تا سال ۲۰۱۲ دنبال کردند.
پژوهشگران دریافتند زنانی که بالاترین سطح خوش بینی را گزارش کردند، نسبت به آنهایی که کمترین میزان خوش بینی را داشتند، ۲۹ درصد احتمال کمتری داشته است طی آن بازه زمانی فوت کنند. این میزان خطر کاهش یافته برای دلایل مختلف مرگ از جمله سرطان، بیماری قلبی، سکته مغزی، بیماری تنفسی و عفونت بوده است.
به گفته اریک کیم، مولف مطالعه، خوش بینی می تواند به واسطه چندین دلیل با سلامت بهتر و مرگ و میر کمتر مرتبط باشد. افرادی که بیشتر خوش بین هستند تمایل بیشتری به دنبال کردن یک رژیم غذایی سالم، انجام ورزش و سیگار نکشیدن دارند. خوش بینی ممکن است به نحوی بر عملکرد بیولوژیکی، به طور بالقوه از طریق کاهش سطوح التهاب یا عملکرد بهتر سیستم ایمنی بدن، نیز تاثیرگذار باشد. افراد خوش بین ممکن است از مهارت های مقابله بهتر برخوردار باشند. این افراد در مواجهه با چالش ها برنامه های احتیاطی تهیه می کنند، برای چالش های آینده برنامه ریزی می کنند و اگر توانایی ایجاد تغییر در چیزی را ندارند، این مساله را می پذیرند.
خوش بینی و سلامت قلب
مطالعات دیگر پیوندی بین خوش بینی و سلامت را نشان داده اند. به گفته پژوهشگران دانشگاه ایلینوی، افرادی که خوش بینتر هستند احتمال بیشتری دارد از سلامت قلب خوبی نیز برخوردار باشند. طی مطالعه ای در سال ۲۰۱۵، پژوهشگران سلامت قلبی، سلامت روانی، و سطوح خوش بینی ۵,۱۰۰ فرد بزرگسال که در بازه سنی ۴۵ تا ۸۴ سال قرار داشتند را ارزیابی کردند. آنها از ژوییه سال ۲۰۰۰ و به مدت ۱۱ سال وضعیت هر شرکت کننده را دنبال کرده بودند و دریافتند امتیازات سلامت قلب که بر اساس شاخص توده بدنی و فشار خون شکل گرفته بودند، در رابطه ای مستقیم با سطوح خوش بینی ارتقا یافته اند.
بنابر گزارش مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، بیماری قلبی یکی از دلایل اصلی مرگ و میر در این کشور است که روزانه جان ۲,۲۰۰ آمریکایی را می گیرد. بیماری قلبی هر فردی در هر سن و با هر پس زمینه را می تواند تحت تاثیر قرار دهد. حتی تفاوتی متوسط در سلامت قلب و عروق می تواند به طور قابل توجهی میزان مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی را کاهش داده و به مردم در تجربه زندگی طولانیتر و شادتر کمک کند.
منبع: عصر ایران