تعداد افرادی که صبحانه نمی خورند بسیار زیاد است. این افراد در کل تمایلی به خوردن این وعده ی غذایی ندارند چرا که بر این باورند که خوردن صبحانه آنها را بیشتر گرسنه می کند ، افرادی نیز هستند که خوردن صبحانه برایشان اهمیت زیادی دارد.
اما باید بدانید که صبحانه بعد از یک شب نخوردن از اهمیت بالایی برخوردار است و برای شروع یک روز خوب و موفق حتماً باید صبحانه بخورید آن هم نه هر چیزی. توجه داشته باشید هر چیزی که برای صبحانه میل می کنید به طور مستقیم روی خلق و خویتان تأثیر می گذارد.
به گزارش ایسنا، از این گذشته خوردن یک صبحانه سالم و مغذی شما را از گزند بیماری های مختلفی مانند دیابت و سرطان حفظ می کند. در این بین، بعضی ها صبحانه می خورند اما از مواد غذایی ناسالم استفاده می کنند. متأسفانه این مواد غذایی ناسالم صبحانه سالمی محسوب نمی شوند و مصرف آنها نه تنها خیری به بدن نمی رساند بلکه احتمال آسیب را نیز بالا می برد. برای آشنایی با این صبحانه های ناسالم با ما همراه باشید.
اگر شما هم جزو افرادی هستید که صبح ها برای خودتان سوسیس آماده و یا ساندویچ کالباس میل می کنید و تصور می کنید چه صبحانه مفصل و کاملی خورده اید سخت در اشتباهید. گوشت های فراوری شده مانند سوسیس و کالباس و غیره حاوی نیترات هستند که خطر ابتلا به سرطان کولورکتال را بالا می برند. به عقیده متخصصان تغذیه برای سالم بودن و پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان ها باید از مصرف نیترات خودداری کنید. اگر عاشق سوسیس و کالباس هستید این حرف ما همیشه یادتان باشد:
مصرف منظم این مواد غذایی به سلامت شما رحم نمی کند. از همین الآن به فکر یک جایگزین سالم برای این مواد غذایی باشید.
غلات صبحانه مفیدند اما برخی از این غلات حاوی میزان بسیار زیادی هیدرات های کربن و قند هستند. زمانی که شما از این غلات صبحانه مصرف می کنید میزان گلیسمی خونتان بالا می رود و تا زمانی که به حالت نرمال برگردد شما را خسته می کند. برای این که یک روز مفرح و پر از انرژی را شروع کنید بهتر است از مصرف غلات خیلی شیرین خودداری کنید. بهتر است از غلاتی استفاده کنید که حاوی پروتئین و فیبرهای بیشتری هستند. همچنین می توانید به غلاتتان گردو یا تخم کتان آسیاب شده اضافه کنید تا فیبر و پروتئین بیشتری دریافت کنید.
این شیرینی ها نه تنها از آرد سفید تصفیه شده (بدون سبوس) تهیه می شوند بلکه سرشار از قند نیز هستند. باید بدانید که قند بدترین منبع انرژی برای شروع یک روز خوب است. به خاطر این که به سرعت میزان گلیسمی (قند) خون را بالا می برد. برای همین هم خیلی زود گرسنه تان می شود و احتمال این را که کم کم دچار فشار خون بالا، چاقی مفرط و دیابت شوید بالا می برد. اگر خطراتی که برشمردیم همچنان شما را قانع نکرده تا از پیراشکی ها و دونات های محبوبتان دست بکشید بهتر است بدانید این شیرینی ها به یک شیوه دیگر نیز سلامتی تان را به خطر می اندازد؛ اکثر دانشمندان بر این عقیده اند که مصرف زیاد قند و سرطان ارتباط تنگاتنگی دارند.
اگر چه شربت افرای طبیعی یک شیرین کننده مفید برای سلامتی است اما شربت های دیگری هم هستند که از ذرت تهیه شده و حاوی میزان زیادی فروکتوز هستند. این گونه شیرین کننده های غیرطبیعی در مواد غذایی بسته بندی و فراوری شده استفاده زیادی می شوند. باید بدانید که این قبیل خوراکی ها حاوی میزان زیادی فروکتوز هستند و باعث چاقی دور شکمی و انباشتگی چربی در اندام های داخلی بدن می شود. متأسفانه این نوع چربی ها نیز خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهند.
نتایج پژوهشی که در مجله Global Public Healthبه چاپ رسیده نشان می دهد که ارتباط زیادی بین مصرف شربت ذرت با فروکتوز بالا و ابتلا به دیابت نوع ۲ وجود دارد.
به عقیده بیشتر متخصصان تغذیه بهتر است برای صبحانه حق تقدم با دانه های سبوس دار و پروتئین باشد. گردو، دارچین، نوشیدنی سویا یا شیر بدون چربی و میوه نیز از بهترین گزینه های یک صبحانه سالم هستند. اگر دارچین را به چای یا مربای کم شیرینتان اضافه کنید برای تنظیم قند خونتان خوب است.
سوسیس و کالباس
غلات شیرین
شیرینی ، پیراشکی، دونات
شیرین کننده های غیرطبیعی
برای صبحانه چه بخوریم؟