این که وعده های غذایی ما را چه غذاهایی تشکیل داده باشند مسئله ی مهمی است. اما در کنار این موضوع. اینکه چگونه غذا بخوریم و مسئله ی عادات غذایی نیز اهمیت بالایی دارد. در این مطلب نکاتی در مورد محیط غذا خوردن را برای شما شرح می دهیم.
رعایت آداب صحیح غذا خوردن و صرف غذا در مکان مناسب، احساس روانی خوب و رضایتمندی به افراد می دهد و این بسیار مهم است چون هدف از غذاخوردن، فقط سیرشدن نیست و احساس رضایت از این کار، باعث شادابی و سلامت روان می شود. در این مورد نکته هایی وجود دارد…
تجربه نشان داده صرف غذا در فضایی مناسب، بسیار لذت بخش است حتی اگر این غذا، غذایی ساده باشد.جوی که افراد در آن غذا می خورند هم در سلامت تاثیر دارد. اگر غذا در میان جمع صرف شود، بسیار موثر است بنابراین اعضای خانواده بهتر است هر طور شده غذا را در کنار هم صرف کنند.
هنگام غذاخوردن باید انجام هر کاری، حتی تلویزیون تماشاکردن به بعد موکول شود و تمام تمرکز روی غذاخوردن باشد.
بهتر است محلی که در آن غذا صرف می شود، پر سر و صدا نباشد تا هم آرامش افراد حفظ شود و هم حواسشان پرت نشود. حتی در رستوران بهتر است محل دنج تر را انتخاب کرد.
رنگ اتاق محل غذا خوردن باید شاد و گرم باشد. می توان از رنگ های مختلف هماهنگ استفاده کرد. این رنگ ها با نشاط هستند و در روحیه?تان اثر مثبت می گذارند ولی رنگ های سرد، احساس غم و سردی را القا می کنند و حتی روی اشتها تاثیر می گذارند.
اگر غذا پشت میز خورده شود، بهتر است چون بدن در حالت مناسب تری قرار می گیرد. اگر سفره روی زمین هم پهن شود، اشکالی ندارد ولی بهتر است غذا روی یک میز کوچک قرار گیرد که کمر خم نشود و حالت فیزیکی بدن مناسب تر باشد.
تنوع بیش از حد غذا روی میز، هم باعث زیاده خوری می شود و به سلامت جسم و روان صدمه می زند و هم باعث تشتت فکر می شود.
میز و سفره آرایی مناسب و زیبایی چینش در روحیه افراد تاثیر مطلوبی دارد.
می توان برای به دست آوردن آرامش، غذا را با دعا و شکرگزاری از درگاه خداوند شروع کرد. این کار که در همه کشورها و مذاهب انجام می شود، بسیار مفید است و باعث می شود کودکان نه تنها تشکر از خدا بلکه تشکر از دیگران را هم یاد بگیرند.
در خانه بهتر است غذا همیشه در یک مکان مشخص خورده شود ولی اگر این محل آشپزخانه نباشد، بهتر است چون بوی غذا در آن پیچیده و این مخصوصا برای کسی که غذا را طبخ کرده و معمولا خانم خانه است، مطلوب نیست.
می توان هنگام غذاخوردن به موسیقی ملایم و بی کلام گوش داد ولی این موسیقی نباید باعث حواس پرتی شود و نباید آهنگ تند یا با کلام باشد چون باعث تشتت حواس می شود و تمرکز روی غذاخوردن را از بین می برد.
نور اتاق غذاخوری نباید کم یا بیش از حد باشد. نور زیاد به چشم و غذا منعکس می شود و در نور کم، چشم به تمرکز بیشتری نیاز پیدا می کند و این خستگی روانی را به دنبال دارد.
تهویه محل غذا خوردن باید مناسب باشد تا بوهای نامطلوب یا هوای سنگین باعث آزردگی افراد نشود.
بهتر است در روزهایی که امکان آن وجود دارد و همه اعضای خانواده حضور دارند، غذا در محیط های طبیعی مانند طبیعت یا پارک صرف شود.
و در نهایت اینکه توجه به این نکته ها که شاید تا به امروز خیلی مهم به نظرتان نمی رسید، بسیار اهمیت دارد زیرا کسانی که مناسب و در محیطی مطلوب غذا می خورند، بهداشت روانی بهتری دارند.
lخیلی ممنون مطلب بسیار جالبی بود