غذا خوردن پشت میز کار، حین گشت و گذار در اینترنت یا تماشای تلویزیون کار دشواری است. اگر ذهن‌تان به جایی غیر از بشقاب غذایتان معطوف باشد، نمی‌توانید مزه غذا را درک کنید یا بفهمید چه موقع سیر شده‌اید. این کار اغلب به پرخوری منجر می‌شود، چون دارید بدون تمرکز غذا می‌خورید.

 

8. حین غذا خوردن حواس‌تان به چیز دیگری است
دلایل بسیاری برای غذا خوردن وجود دارد که پاسخ دادن به گرسنگی فیزیکی یکی از آنهاست. غذا خوردن پشت میز کار، حین گشت و گذار در اینترنت یا تماشای تلویزیون کار دشواری است. اگر ذهن‌تان به جایی غیر از بشقاب غذایتان معطوف باشد، نمی‌توانید مزه غذا را درک کنید یا بفهمید چه موقع سیر شده‌اید. این کار اغلب به پرخوری منجر می‌شود، چون دارید بدون تمرکز غذا می‌خورید.
9. معقول رفتار نمی‌کنید
عطر گرم دارچین و سینه مرغ کبابی، صدای خرد کردن سیب و غیره… کارشناسان معتقدند که دقت کردن به جزئیات حسی مواد غذایی یک راه ساده برای آگاهانه غذا خوردن و کاهش وزن است. در واقع، مطالعه منتشر شده در مجله طعم نشان می‌دهد کسانی که به عطر و طعم یک وعده غذایی توجه می‌کنند، میل کمتری به خوردن غذاهای با عطر و طعم تند دارند و بیشتر غذاهای با عطر ملایم را ترجیح می‌دهند. مطالعه دیگری نیز نشان داده است که غذا خوردن در ظروف معمولی در مقایسه با ضروف پر زرق و برق باعث کمتر غذا خوردن می‌شود. بافت غذا نیز اهمیت دارد. به علاوه، محققان فلوریدایی دریافتند که افراد به خوردن غذاهای نرم و روان که چربی بیشتری دارند، بیشتر از غذاهای سخت و ترد تمایل دارند.
10. خلق و خوی خود را به هم می‌ریزید
انسان یک موجود لذت‌طلب است. این فقط کالری مواد غذایی نیست که شکم ما را سیر می‌کند، بلکه لذت بردن از غذا نیز اهمیت دارد. سعی در برخورداری از خلق و خوی بهتر، سطح رضایت شما را از غذایی که می‌خورید بالاتر می‌برد که به این معنی است که احتمال پرخوری هم کاهش می‌یابد. در واقع، لذت بردن از غذا باعث می‌شود که فرآیند هضم زودتر انجام شود. این بدان معنی است که غذای مصرفی با سرعت و کیفیت بالاتری در روند سوخت و ساز قرار می‌گیرد.
11. فراموش می‌کنید که سیر هستید
توقف پشت چراغ قرمز در مواقعی که بالای 100 کیلومتر در ساعت سرعت دارید، کار دشواری است. دانستن اینکه چه موقع باید کارد و چنگال خود را زمین بگذارید نیز یک مورد مشابه است. اگر بتوانید تخمین بزنید که چه موقع سیر شده‌اید، هضم غذا را برای خود آسان‌تر خواهید کرد. مطالعه منتشر شده در مجله پلاس-وان نشان می‌دهد افرادی که لقمه‌های کوچک‌تر می‌گیرند، 30 درصد کمتر غذا می‌خورند. از این رو، کالری کمتری دریافت کرده و راحت‌تر وزن کم می‌کنند.
12. با خودتان حرف نمی‌زنید
آگاهانه غذا خوردن به شما کمک می‌کند که از چنگ عادات خودکار و الگوهای قدیمی واکنش به عوامل محرک محیطی و عاطفی رها شوید. بنابراین، هر وقت خواستید غذا بخورید، مکث کنید و از خود بپرسید آیا «گرسنه هستید؟» سپس به پاسخ بدن‌تان توجه کنید.
13. فعالیت بدنی ندارید
بر اساس مطالعه منتشر شده در مجله انجمن رژیم غذایی آمریکا، از بین ورزشکاران رشته‌های مختلف، یوگا کاران با آگاهی بیشتری غذا می‌خورند. یافته‌های به دست آمده از یک نظرسنجی که به کمک بیش از 300 ساکن سیاتل به انجام رسید، نشان می‌دهد افرادی که آگاهانه غذا می‌خورند، نسبت به سایرین راحت‌تر وزن کم می‌کنند.
14. تلاش کرده‌اید که به تنهایی وزن کم کنید
به گفته دن چایلدز، سردبیر واحد اخبار پزشکی ABC و نویسنده مطالعه حاضر، عوامل خارجی، مثل افرادی که با آنها سر میز غذا می‌نشینید، نقش مهمی در رسیدن به توانایی آگاهانه غذا خوردن دارد.
سعی کنید با بهینه‌سازی محیط پیرامون‌تان به این هدف مهم دست یابید. به عنوان مثال، بهتر است افرادی را که با شما سر میز غذا می‌نشینند، از هدف‌تان مطلع کنید تا بدانند قصد دارید آگاهانه غذا بخورید. همچنین می‌توانید از آنها نیز دعوت کنید که آگاهانه غذا بخورند. با این کار خواهید دید که یک وعده غذایی لذیذتر را تجربه کرده‌اید. همچنین می‌توانید به نوع غذای مصرفی خود توجه کرده و مقدار آن را نیز کنترل کنید تا هرگز دچار پرخوری نشوید.
منبع: eatthis