۱- جو دوسر گیاهی است علفی به ارتفاع تا یک متر یا بیشتر، دارای میوههایی شبیه جو و منتهی به دو نوک باریک. برگهای این گیاه باریک، بلند و نوکتیز است. ساقه جو دوسر نسبتا نازک و قسمت مورد استفاده گیاه، دانه آن است.
۲- جو دوسر در مقایسه با دیگر غلات، ارزش غذایی بالایی برای انسان دارد و از نظر چربی و پروتئین، بسیار غنی است.
۳- عصاره جو دوسر برای بیش از یک قرن، به عنوان تسکیندهنده مشکلات پوستی به کار میرود.
۴- جو دوسر منبع خوبی از انرژی، پروتئین و چربی برای انسان و به خصوص کودکان است. همچنین به خاطر داشتن گلوتن خاص، دارای اثراتی ویژه جهت پوستهای خشک و خارشدار میباشد.
۵- از عصاره نوعی جو دوسر در طب سنتی آیورودا جهت ترک اعتیاد تریاک استفاده میشده است. یک گزارش علمی نشان میدهد که جو دوسر ممکن است میل به سیگار را کاهش دهد.
۶- از خواص مهم دیگر جو دوسر، کاهش چربی خون است. با توجه به اینکه فیبرهای محلول در آب کاهش کلسترول بیشتری نسبت به نامحلول ایجاد میکنند و در جو دوسر میزان فیبر محلول نسبتا بالاست، اثر مذکور در آن چشمگیر است. به احتمال زیاد فیبرهای محلول با کلسترول و اسیدهای صفراوی روده باند شده درنتیجه از جذب آن جلوگیری به عمل میآید. همچنین این مواد ممکن است در جلوگیری از سنتز کلسترول نقش داشته باشند. ۷- یک پژوهش نشان داد که مصرف روزانه ۱۰۰ گرم جو دوسر خشک به مدت سه هفته، باعث کاهش ۲۳ درصد کلسترول تام، ۲۳ درصد کلسترول LDL، ۲۱ درصد تریگلیسیرید و ۲۰ درصد کلسترول HDL شده است.
۸- از خواص دیگر جو دوسر که در مطالعات اخیر اثبات شده است، کاهش اسیداوریک است. چای تهیه شده از آن آرامبخش، مسکن، ادرارآور و در تسکین آرتروز و روماتیسم مؤثر است.
۹- دانههای جو دوسر را با آسیاب خرد نموده، یک لیوان آب جوش را به سه گرم از آن اضافه و ۲۰ دقیقه صبر کنید تا محلول دم بکشد. پس از آن محلول را صاف کرده و بدون قند یا با شیرینی کم میل کنید. از این محلول میتوانید چندین بار در روز مصرف کنید.
سلامتیسم