برپایه اطلاع سازمان جهاني بهداشت پروبيوتيکها، ميكروارگانيسمهاي زندهاي هستند که اگر به قدر کافي به غذاها ریخته شوند، ميتوانند تاثیرات مثبتي روي سلامت ما داشته باشند. ولی به چه دلیل و چطوری پروبيوتيکها اين تاثیرات را ابوجود می آورند؟
مقابله با عدم تحمل لاکتوزي
مهمترين خاصيت اين نوع محصولات، کاهش عوارض عدم تحمل لاکتوز است. يعني افرادي که نسبت به لاکتوز موجود در شير حساسيت دارند و مثلا با خوردن شير نفخ ميکنند، ميتوانند با خيال راحت و بدون نگراني محصولات پروبيوتيک را مصرف کنند.
1. مبارزه با سرطان : خواص ضدسرطاني و کاهش خطر ابتلا به سرطان، تنظيم و تقويت سيستم ايمني بدن و کاهش کلسترول خون هم از ديگر آثار مثبت ماستهاي پروبيوتيک هستند.
2. ضدعفونيکننده: استهاي پروبيوتيک خواص ضدعفونيکننده هم دارند چون با جلوگيري از رشد باکتريهاي عفونتزا در بدن، باعث پيشگيري از ابتلا به عوارض ناشي از بيماريهاي عفوني مانند اسهال ميشوند. همچنين تحقيقاتي نشان داده محصولات پروبيوتيک براي سلامت دندانها هم مفيد است.
3. پروبيوتيک در بدن ما: شايد برايتان جالب باشد اگر بدانيد باکتريهاي پروبيوتيک در روده ما هم زندگي ميکنند و مقدار زيادي از سلامت ما به فعاليت و تکثير باکتريهاي پروبيوتيک در رودهمان بستگي دارد چون اين باکتريها ميتوانند باکتريهاي مضر را در بدن سرکوب کنند.
4.بر باکتريهايت بيفزا: يکي از راههاي افزايش باکتريهاي پروبيوتيک در بدن و فعال نگه داشتن آنها، مصرف محصولات غذايي مانند شير يا ماست پروبيوتيک است.
5. پروبيوتيک تاريخ دارد: باکتريهاي پروبيوتيک فقط يک هفته تا 10 روز زنده ميمانند و اگر شما محصولات پروبيوتيکي را که تاريخ مصرفشان گذشته استفاده کنيد، انگار که ماست معمولي خوردهايد.
6.اچآيوي مثبتها و نوزادان نخورند: مصرف محصولات پروبيوتيک براي هيچکس به جز افرادي با بيماريهاي خاص مانند HIV پيشرفته يا نوزادان زير 6 ماه منع مصرف ندارد.
7.پيش از خريد بخوانيد: پيش از خريد محصولات پروبيوتيک، برچسب تغذيهاي آن را بخوانيد تا مطمئن شويد که در هر ميليليتر يا گرم از آن محصول، حداقل يک ميليون باکتري پروبيوتيک وجود دارد. اگر غلظت باکتريهاي پروبيوتيک محصولي کمتر از اين ميزان باشد، مصرف آن را توصيه نميکنيم.
8. ماست را خالي بخوريم يا پر؟ اگر شما ماست پروبيوتيک را به غذايتان اضافه کنيد و ماست حرارت ببيند، ميکروارگانيسمهاي پروبيوتيک در اثر حرارت از بين ميروند و ديگر خواص پروبيوتيک ندارد اما افزودن سبزيهاي مختلف، خيار يا اسفناج به ماستهاي پروبيوتيک نميتواند باعث از بين رفتن خاصيت آن شود.
9. بهترين روش نگهداري ماستها پروبيوتيک: حتما ماستهاي پروبيوتيک را تا آخرين لحظه مصرف، داخل يخچال نگهداري کنيد و از قرار دادن آنها در محيط آشپزخانه يا در معرض نور خورشيد و گرما بپرهيزيد.
منبع: هفته نامه زندگی مثبت