مصرف مواد غذایی سرخ کردنی امروزه بیش از هر زمانی رایج شده است. بسیاری از افراد تمایل زیادی به خوردن غذاهای فست فود به ویژه غذا های سرخ شده مانند سیب زمینی سرخ کرده و یا دیگر مواد دارند. اما بد نیست اندکی در مورد مضرات مواد سرخ شده بدانید.
در حالی که خوردن زیاد ماهی می تواند سطوح بالای اسیدهای چرب اشباع نشده را به بدن شما برساند و از افسردگی پیشگیری کند، خوردن سیب زمینی سرخ کرده تاثیری متفاوت بر جسم و روان شما دارد و باعث افسردگی می شود. محققان معتقدند افرادی که در رژیم غذایی خود از دسر و غذاهای چرب استفاده می کنند ۵۸ درصد بیش از سایر افراد با احتمال ابتلا به افسردگی مواجهند. آنها می گویند اگر نمی خواهید افسرده شوید، باید رژیم غذایی سالم تری را انتخاب کنید و با خوردن آنتی اکسیدان هایی مانند میوه، سبزیجات و ماهی خود را در برابر این بیماری ناتوان کننده بیمه کنید.
۵۸%احتمال بیشتر افسردگی برای کسانی که عاشق غذاهای سرخ شده اند
بسیاری از خانم های باردار در ۳ ماهه دوم بارداری از سوزش های آزار دهنده ای که به سوزش سر دل مشهور است خبر می دهند، اما محققان می گویند تجربه چنین حالتی با رژیمی که این مادران انتخاب می کنند در ارتباط است. آنها معتقدند خانم های باردار برای کاهش سوزش سردل، به جای استفاده از مواد غذایی سرخ کرده، باید از غذاهای آبپز و بخارپز استفاده کنند. از آنجایی که سوزش سردل بر اثر برگشت محتویات معده به داخل بخش پایینی مری و جابه جایی روبه بالای معده و فشردگی معده توسط رحم به وجود می آید، رژیم غذایی مناسب در این شرایط می تواند مشکل مبتلایان به این عارضه را تسکین دهد.
خانم های باردار برای کاهش سوزش سردل، به جای استفاده از مواد غذایی سرخ کرده، باید از غذاهای آبپز و بخارپز استفاده کنند
زنانی که در کودکی و سنین قبل از مدرسه دائما سیب زمینی سرخ کرده می خورده اند، بیشتر در معرض ابتلا به سرطان سینه قرار دارند. دانشمندان در یک پژوهش تازه با بررسی ۵۸۲ زن مبتلا به سرطان سینه و یکهزارو ۵۰۰ زن سالم که همگی پرستار بودند، دریافته اند که سیب زمینی سرخ کرده تنها غذای مشترک دوران کودکی زنان مبتلا به سرطان سینه بوده و با افزایش خطر سرطان سینه ارتباط دارد. همچنین در این پژوهش مشخص شد شیر باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه می شود. این درحالی است که محققان معتقدند سرخ کردنی ها، با ابتلا به دیگر گونه های سرطان هم در ارتباط هستند و بیشتر از آنکه فکرش را بکنید، سلامت شما را به خطر می اندازند.
سیب زمینی سرخ کرده تنها غذای مشترک دوران کودکی زنان مبتلا به سرطان سینه بوده و با افزایش خطر سرطان سینه ارتباط دارد
غذاهای پرچربی که از چربی های اشباع شده سرشارند، تنها خطر ابتلا به بیماری های قلبی را بالا نمی برند. این غذاها دشمن باروری مردان هستند و با کاهش تعداد اسپرم ها (سلول های جنسی مرد) می توانند باعث عقیم شدن آنها شوند. به گزارش ایسنا، پزشکان دریافته اند حجم اسپرم ها در مردانی که زیاد مواد غذایی پرچرب مصرف می کنند تا حدود ۴۰ درصد کاهش می یابد و به علاوه کیفیت عملکرد اسپرم ها نیز در این مردان به مراتب نامطلوب تر از مردانی است که کمتر موادغذایی حاوی چربی های اشباع شده می خورند. چربی های اشباع شده در کره، گوشت های فرآوری شده، غذاهای سرخ کرده و سایر فست فودها و تنقلات استفاده می شوند و مصرف زیاد آنها به قلب و عروق آسیب می رساند و گذشته از هزار و یک تاثیر نامطلوبش، بچه دار شدن را به یک آرزو تبدیل می کند.
۴۰%کاهش حجم اسپرم ها در مردان به دلیل خوردن زیاد سرخ کردنی هاست
بررسی نتایج ۵ ساله محققان انگلیسی روی ۴ هزار کودکی که در ۳ سالگی هله هوله و غذاهای آماده و فست فود مانند پیتزا و سیب زمینی می خوردند، نشان داد این کودکان با افت ضریب هوشی مواجه بوده اند. براساس این پژوهش، محققان می گویند سرخ کردنی ها می توانند برای هوش کودکان مضر باشند و توانایی یادگیری و استدلال را در آنها پایین بیاورند. از نظر محققان، داشتن برنامه غذایی سالم در سنین رشد اهمیت زیادی دارد. هر چند عادت دادن کودکان به مصرف غذاهای سالم کار دشواری است اما با کمی تلاش و ابتکار در آشپزی می توان آنها را به خوردن غذاهای مفید عادت داد.
سرخ کردنی ها می توانند برای هوش کودکان مضر باشند و توانایی یادگیری و استدلال را در آنها پایین بیاورند
افسرده می شوید
سوزش سر دل می گیرید
سوزش سر دل در۳ ماهه دوم بارداری به دلیل خوردن سرخ کردنی
سرطان سینه می گیرید
نابارور می شوید
خنگ می شوید