گلوتن چه نوع ماده غذایی است و تا چه حد بر مبتلایان به سندروم روده تحریک پذیر تاثیر میگذارد ؟ طی بررسی های مختلف بر افراد مبتلا به عارضه سلیاک نفوذپذیری روده ناشی از این ماده غذایی افزایش یافته است و  تغییرات قابل توجهی در سیستم گوارشی این افراد نسبت به مصرف این ماده غذایی مشاهده شده است.

مجموعه‌ای از مطالعات به‌طور منسجمی نشان داده‌اند که گلوتن، نفوذپذیری روده را به‌میزان قابل توجهی در افراد مبتلا به بیماری سلیاک افزایش می‌دهد. اما ارزیابی محققان درباره افراد غیرمبتلا به بیماری سلیاک، نتایج متفاوتی را نشان می‌دهد. مجموعه‌ای از مطالعات به‌طور منسجمی نشان داده‌اند که گلوتن، نفوذپذیری روده را به‌میزان قابل توجهی در افراد مبتلا به بیماری سلیاک افزایش می‌دهد. اما ارزیابی محققان درباره افراد غیرمبتلا به بیماری سلیاک، نتایج متفاوتی را نشان می‌دهد. این مطالعات حاکی از آن هستند که گلوتن، نفوذپذیری روده را بالا می‌برد، اما چنین چیزی در مطالعه بر روی نمونه‌های انسانی تایید نشده است.

محققان فقط در یکی از مطالعات بالینی به این نتیجه رسیده‌اند که گلوتن، نفوذپذیری روده را در افراد مبتلا به سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS) افزایش می‌دهد. با این‌حال، در مطالعات بر روی نمونه‌های انسانی دیگر، گلوتن باعث هیچ گونه تغییری در نفوذپذیری روده برای افراد غیرمبتلا به بیماری سلیاک یا مبتلا به سندرم روده تحریک‌پذیر نشده است. نقش بهداشت و سلامت فردی گلوتن، زونولین را فعال می‌کند، اما تاثیرش روی همه افراد یکسان نیست. واضح است که گلوتن، نفوذپذیری روده را در افراد مبتلا به بیماری سلیاک و احتمالا افراد مبتلا به سندرم روده تحریک‌پذیر افزایش می‌دهد، اما به نظر می‌رسد که گلوتن، نفوذپذیری روده را در افراد سالم تغییر نمی‌دهد. بنابراین، نباید نقش سلامتی را در حساسیت به گلوتن نادیده گرفت.

سلامتیسم