اشتباهات پزشکی را می توان از جمله نابخشودنی ترین اشتباهات بشمار آورد. این اشتباهات ممکن است در اثر سهل انگاری پزشک و یا تیم پزشکی رخ می دهد. این اشتباهات ممکن است سبب آسیب و یا حتی مرگ بیمار شود. اما تعدادی از این اشتباهات رایج تر هستند. در ادامه با دکتر سلام همراه باشید.
رئیس دادگاه بدوی سازمان نظامپزشکی به رایجترین اشتباه پزشکی در ایران که در مقوله دارو و به دلیل “بدخطی پزشکان” است، پرداخت.
رئیس انجمن متخصصین داخلی کشوردرباره رایجترین اشتباهات پزشکی در ایران و دلایل آن اظهار داشت: بیشترین اشتباهات در حوزه پزشکی ایران براساس گزارشات و شکایاتی که به سازمان نظام پزشکی میشود مباحث دارویی است و مقصر اصلی آن نیز “بد خطی پزشکان” است که باعث اشتباهاتی در داروخانهها میشود.
دکتر ایرج خسرونیا رئیس دادگاه بدوی سازمان نظامپزشکی ادامه داد: همچنین یکی دیگر از عوامل اشتباه در حوزه دارو عدم حضور مسئول فنی در داروخانهها است و یا اینکه مسئول فنی در لحظه تحویل دارو در داروخانه غیبت داشته است که باعث مشکلات و اشتباهات دارویی میشود که در نهایت منجر به شکایت بیماران و تشکیل پرونده در سازمان نظام پزشکی میشود.
خسرونیا درباره بیشترین خطای پزشکی در ایران نیز عنوان کرد: مسلماً خطا با اشتباه و در نهایت قصور سهوی و غیرسهوی در تعاریف پزشکی متفاوت و پرداختن قانون به آنها نیز جداگانه و با ملاحظاتی صورت میپذیرد.
وی در توضیح بیشتر عنوان کرد: بیشترین خطای پزشکی که برای آن تشکیل پرونده شکایت میشود مباحث عوارض جراحیها است، بنابراین وقتی شکایتی از این نوع صورت میپذیرد کارشناسان پزشکی به این مقوله میپردازند.
خسرونیا در تعریف عوارض پزشکی نیز توضیح داد: یک تعداد از عوارض جراحی امری طبیعی است و در کتابهای پزشکی نیز قید شده است که مثلاً چنین جراحی میتواند چنین عوارضی نیز برای بیمار همراه داشته باشد و این مقوله با سهل انگاری جراح متفاوت است زیرا اگر خطا عمدی باشد جرم به حساب میآید ولی اگر عوارض بعد از جراحی طبیعی و در کتب و رفرنسهای پزشکی نیز قید شده باشد به این مقوله خطای پزشکی گفته نمیشود.
وی در ادامه بیشتر عنوان کرد: کما اینکه پزشک براساس مولفههای که در اختیار دارد در حد لازم نیز باید از بروز عوارض جراحی بکاهد ولی برخی مواقع مردم گلایه دارند چرا مثلاً شکم بیمارشان باید طی جراحی باز شود و چرا با سونوگرافی و MRI تشخیص بیماری امکانپذیر نشده است که باید توضیح داد که در برخی مواقع جراح اصلاً باید بیماری را در داخل بدن جستجو کند و دستگاههای تشخیصی جوابگو نیست و مسلماً جراحیها نیز همیشه با عوارضی روبرو هستند.
منبع: شفا آنلاین