یک رژیم غذایی سالم می بایست تمام جنبه های فیزیکی و متابولیسمی فرد را در نظر بگیرد. برای شناختن بهترین رژیم غذایی باید نوع طبع و بلغم، قد، وزن، گروه خونی و … را در نظر گرفت. از مهم ترین نکاتی که باید به آن توجه کرد نوع گروه خونی است که بسته به آن، نوع مواد خوراکی تغییر می کنند. در ادامه با دکتر سلام همراه باشید.
رژیم غذایی بر اساس گروه خونی مهمترین عامل در تعیین یک رژیم غذایی سالم است. در اینجا خوراکیهای مفید و مضر برای هر گروه خونی را بر اساس کتاب دکتر آدامو خواهید خواند
گروه خونی و خوراکی های مفید و مضر
تحقیقات نشان داده افرادی که گروههای خونی مشابه دارند، علاوه بر واکنشهای خاص به بعضی خوراکیها، ممکن است در معرض بیماریهای متفاوتی هم قرار گیرند. این افراد به غذاهای خاصی گرایش دارند و سیستم ایمنی بدنشان شبیه به هم عمل میکند. رژیم غذایی برای گروهخونیهای مختلف اولینبار توسط دکتر پیتر ج. د. آدامو در کتاب تغذیه مناسب بر اساس گروه خون، توضیح داده شد. نظریه دکتر آدامو میگوید، رژیم غذایی بر اساس گروه خونی مهمترین عامل در تعیین یک رژیم غذایی سالم است. اینجا خوراکیهای مفید و مضر را برای هر گروه خونی بر اساس کتاب دکتر آدامو خواهید خواند.
گروه خونی O
گروه خونی O فراوانترین و قدیمیترین گروه خونی را بین افراد دارد. غذاهای حیوانی مثل گوشت و لبنیات، باعث افزایش سوختو ساز بدن افراد دارای گروه خونی O میشود. سیستم بدن آنها چربیها را راحتتر میسوزاند.
خوراکیهای مفید
انواع گوشتها مثل گوشت گوساله، گوشت بره و گوشت گاو برای این افراد بسیار مفید است. آنها میتوانند از غذاهای دریایی مثل ماهی و میگو هم به وفور استفاده کنند. سبزیها و میوههای مفید برای آنها بروکلی، اسفناج، پیاز قرمز، انواع فلفل، کلم قمری، کدو تنبل، جعفری، تره فرنگی، زیتون و کلم پیچ است. آنها بهتر است نمک یددار هم مصرف کنند.
خوراکیهای مضر
آنها بهتر است خوراکی های صبحانه را که از گندم درست میشود، مصرف نکنند. افراد دارای این گروه خونی، باید سویا و انواع دیگر لوبیا را هم با احتیاط مصرف کنند. روغن بادامزمینی و روغن زیتون هم برایشان خوب نیست. آنها لازم است سبزیجاتی مثل کلم سفید و قرمز، گل کلم و کلم بروکسل و انواع قارچ را هم با احتیاط مصرف کنند.
گروه خونی A
مصرف غذاهای حیوانی، سوخت و ساز بدن افراد دارای گروه خونی A را کاهش میدهد و مصرف سبزیها سوخت ساز بدنشان را افزایش میدهد. آنها به سختی میتوانند چربیها و پروتئینهای حیوانی را هضم کنند و بهتر است سبزی، سویا و غذاهای دریایی را بیشتر مصرف کنند.
خوراکیهای مفید
بهترین گوشت برای این افراد ماهی است. ماهی حتی از بقیه غذاهای دریایی برایشان بهتر است. آنها میتوانند سبزیجات و میوهها را هم به راحتی مصرف کنند. البته چند نوع از سبزیجات و میوهها برای آنها مضر است که باید به آن توجه کنند. این افراد میتوانند به راحتی سویا را جایگزین گوشت کنند. در مورد مصرف روغن هم به آنها توصیه میشود، بجای روغنهای حیوانی از روغنهای گیاهی استفاده کنند.
خوراکیهای مضر
بین سبزیجات، مصرف بادنجان و قارچ به این افراد توصیه نمیشود. بین میوهها هم بهتر است نارنگی، طالبی و خربزه را مصرف نکنند. گوشتهای قرمز، لبنیاتی مثل پنیر، و نان گندم هم برایشان خوب نیست.
گروه خونی B
سیستم بدنی افراد دارای گروه خونی B، متعادل و سازگار است و دستگاه گوارششان به تبعیت از آن قوی و انعطافپذیر است. خوردن غذاهایی خالص شامل گوشت، سبزیجات و غلات برای آنها مناسب است، اما باید از خوردن غذاهای فرآوریشده مثل سوسیس اجتناب کنند.
خوراکیهای مفید
بین گوشتها، آنها میتوانند به راحتی جگر را هضم کنند. باقی گوشتها هم اگر ادویه کمی داشته باشند، برایشان مفید است. آنها میتوانند غذاهای دریایی را هم به راحتی مصرف کنند. مصرف محصولات لبنی هم برای آنها مشکل ایجاد نمیکند. از بین سبزیجات هویج، کلم بروکسل (کلم فندقی)، گلکلم، انواع فلفل، چغندر و بادنجان برای آنها بسیار مفید است.
خوارکیهای مضر
این افراد بهتر است گوشت مرغ و پرندگان دیگر را با احتیاط مصرف کنند. آنها با گوشت قرمز سازگاری بهتری دارند. این افراد نمیتوانند آجیل را به خوبی هضم کنند. دانه سویا هم برایشان خوب نیست. بین سبزیها بهتر است در مصرف کدو تنبل، انواع زیتون، ریواس و بین میوهها در مصرف نارگیل احتیاط کنند.
گروه خونی AB
حقایق زیادی درباره این افراد هنوز کشف نشده و دکتر آدامو آن را گروه خونی معما مینامد. این افراد مثل افراد دارای گروه خونی A اسید معده کمی دارند و مثل افراد دارای گروه خونی B با مصرف گوشت سازگارند.
خوراکیهای مفید
بهترین منبع پروتئین برای آنها انواع لوبیاست. آنها میتوانند گوشت مرغ و پرندگان دیگر را هم به راحتی مصرف کنند. گوشت ماهی هم برایشان خوب است. بدن آنها پروتئینهای گیاهی مثل توفو (توفو یا پنیر لوبیا، غذایی است که از فرایند بستن شیر سویا به دست میآید. این شیر دلمه بسته را با فشار به قالبهای سفید نرم تبدیل میکنند. خاستگاه توفو چین است) را هم به خوبی میپذیرد. علاوهبر اینها سبزیجات سبزرنگ مثل کاهو و اسفناج، انواع ماستها و پنیرها، پاستا و آناناس هم برای آنها مفید است.
خوراکیهای مضر
بین غذاهای دریایی، آنها باید در مصرف میگو احتیاط کنند. بین لبنیات هم بهتر است کره و شیر را مصرف نکنند. بین سبزیجات انواع فلفل و تربچه و بین میوهها موز و گلابی برایشان خوب نیست. آنها بهتر است نان گندم را هم با نان دیگری جایگزین کنند.
منبع: jamejamonline