هرساله انسانهای بسیاری به بیماری آلزایمر دچار می شوند در اینبخش یک نوع اسپری تولید شده که می گویند ضد آلزایمر است با این اسپری سما را آشنا میکنیم.امید است با پیشرفت روزانه تکنولوژی دارو برای مریضهایی که مبتلا شده اند به آلزایمر نیز درست شود .
بيماري آلزايمر با آسيبديدگي عروق در مغز مرتبط است، لذا اكثر افراد مبتلا به اين بيماري ويرانگر از طريق يك سكته مغزي دردآور و بالقوه مهلك گرفتار آن ميشوند. بر همين اساس تيمي از دانشمندان بر روي واکسن دو کارهاي پژوهش ميکنند که اميد ميرود افراد با اسپري آن در بيني هم در برابر آلزايمر و هم در برابر سکته مغزي مصون شوند.
هر ساله در سراسر جهان شمار زيادي از افراد به آلزايمر مبتلا ميشوند. آمار موجود نشان ميدهد که تنها در ايالات متحده از هر هشت آمريکايي يک نفر در مرحلهاي از زندگي خود قرباني اين بيماري خانمانسوز ميشود.
گفته ميشود واکسن جديد نويد داده شده، آسيبهاي عروقي در مغز را با گردآوري نيروهاي سامانه دفاعي خود بدن ترميم ميكند. علاوه بر تاثيرات پيشگيرانه، اين واکسن حتي هنگامي که عارضههاي آلزايمر ظاهر شده باشند نيز ميتواند موثر باشد.
پژوهش مربوط به اين فناوري جديد به تازگي براي چاپ در مجله علمي «journal Neurobiology of Aging» پذيرفته شده است.
دکتر فرانکل که تيم پژوهشگران اين واکسن را هدايت ميکند، گفت: ما با به کارگيري بخشي از دارويي که پيشتر به عنوان داروي آنفلوانزا آزمايش شده بود، توانستيم با موفقيت واکنش سامانه دفاعي بدن را بر ضد پروتيينهاي آميلوييد موجود در رگهاي خوني برانگيزيم.
وي افزود: در مطالعات اوليه پيش باليني، دريافتيم که اين واکسن ميتواند هم از آسيب لايههاي مغزي جلوگيري و هم اينکه اختلالات شناختي را ترميم كند.
تيم پژوهشگران اين واکسن، با تعديل فناوري نوعي واکسن که شرکت داروسازي چند مليتي گلاکسو اسميت کلاين صاحب امتياز آن است، توانسته روش درماني تازهاي را به دست آورد که در آن يک ساز و کار طبيعي در بدن ما به کار افتاده و عليه آسيبهاي عروقي در مغز مبارزه ميکند.
فرانکل توضيح ميدهد که اين واکسن ماکروفاژها يا ياختههاي بيگانهخوار – پروتيينهاي بزرگي که پادزاهاي خارجي را ميبلعند – را فعال ميسازد. هنگامي که اين واکسن شمار زيادي از اين ماکروفاژها را به کنش واميدارد، آنها گرفتگيهاي ناشي از انباشت آسيب پروتيينهاي آميلوييد موممانند در سيستم عروقي مغز ما را ميگشايند.