تغذیه سالم و مناسب بهترین روش برای پیشگیری از بسیاری بیماری هاست.به همین دلیل نقش تغذیه در بهبود سلامتی را نباید نادیده گرفت.یکی از بیماری های نگران کننده برای افراد سالمند ،بیماری آلزایمر است.جالب است بدانید نوع تغذیه در پیشگیری از بروز این بیماری بسیار موثر است.
به گزارش دانشگاه علوم پزشکی استان، ضرغامی اظهار کرد: آلزایمر نوعی اختلال مغزی و زوال عقل است، بیماری در سالهای اولیه به صورت فراموشی خفیف بروز میکند که به مرور زمان، پیشرفت داشته و اختلالات جدی در حافظه، گویایی و ذهن را سبب میشود. مصرف ماهیهایی همانند قزل آلا و ساردین به دلیل دارا بودن اسید چرب امگا سه خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش میدهد.
وی توضیح داد: عامل اصلی ایجاد آلزایمر، رادیکالهای آزاد اکسید کننده هستند که با افزایشی سن بیشتر تولید میشوند. در سیب ماده آنتی اکسیدانی وجود دارد که بیشترین مقدار آن در پوست نهفته است و سیب قرمز در مقایسه با سیب زرد و سبز آنتی اکسیدان بیشتری دارد.
به گفته وی، زردچوبه در درمان و پیشگیری از بیماری آلزایمر موثر است و تحقیقات نشان میدهد، میتوان از خواصی ضد التهابی و آنتی اکسیدانی این ماده در بیماری هایی مانند سرطان، آلزایمر و بیماریهای قلبی بهره برد.
ضرغامی ادامه داد: گردو را به نام غذای مغز می شناسند و این به خاطر وجود امگا سه فراوان آن است، آنتی اکسیدان گردو در بین آجیل ها از همه بیشتر است و مصرف آن میتواند از آلزایمر پیشگیری کند.
به گفته وی، پوسته نازک بادام نیز حاوی ویتامین E است که این ویتامین نیز به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی که دارد میتواند در درمان و پیشگیری آلزایمر موثر باشد.
وی با تاکید بر این که اسیدهای چرب غیر اشباع موجود در روغن زیتون میتواند سبب حفظ غشای سلولهای مغزی شود، عنوان کرد: میزان اسید فولیک در خون افراد مبتلا به آلزایمر پایین است و مصرف کم سبزیجات سبز رنگ موجب افت اسید فولیک خون و بروز لختههای خونی در مویرگهای مغز و آسیب به بافت مغز میشود که فراموشی را در پی دارد.
منبع :ایسنا