بیمارانی که از نارسایی احتقانی قلبی رنج میبرند از چه روش های درمانی باید کمک بگیرند مراقبت های تغذیه ای مربوط به این افراد به چه صورت است ؟رژیم درمانی تا چه حد به بهبود این افراد کمک خواهد کرد  آن ها نمی توانند تحرک زیادی داشته باشند و از ضعف جسمانی زیادی رنج میبرند برخی پیشنهادات متخصصین تغذیه در این زمینه را در اختیارتان قرار خواهیم داد .

نارسایی احتقانی قلبی (CHF) مجموعه ای از علائم بالینی است که به دلیل اختلال در عملکرد دهلیز چپ در خون رسانی به سایر اعضای بدن ایجاد می شود. این علائم شامل:

  • خستگی
  • تنگی نفس
  • احتقان

است. علت اصلی CHF، ایسکمی پیش رونده در عروق کرونر است.

CHF سمت راست منجر به ادم در دست ها، پاها و خستگی می شود و CHF سمت چپ بر ریه ها تاثیر گذاشته و باعث ادم ریوی و مشکلات تنفسی می شود.

با وجود اینکه CHF در افراد بسیار چاق اتفاق می افتد، می تواند باعث کاشکسی قلبی (شامل کاهش شدید اشتها، تحلیل بافت چربی و عضلانی و وجود ادم) شود. درمان شامل Pace maker یا پیوند قلب است.

♦ هدف از رژیم درمانی در این بیماران:

  • حفظ و نگهداری وزن ایده آل جهت کاهش نیاز به اکسیژن و نیاز بافت ها به مواد مغذی
  • پیشگیری از کاشکسی قلبی، بی اشتهایی، حالت تهوع و استفراغ
  • بهبود کمبودهای تغذیه ای
  • پیشگیری از مصرف محرک های قلب
  • از بین بردن یا کاهش ادم

رژیم این بیماران قادر به تامین مواد مغذی و انرژی موردنیاز بیمار است. اما اگر بیمار دچار کم اشتهایی یا مشکلات تنفسی باشد، قادر به دریافت مواد غذایی به میزان کافی نخواهد بود و میزان مصرف ویتامین های B2، B6، B12، فولات و ویتامین E باید مورد توجه قرار گیرد.

♦ مشخصات رژیم غذایی این بیماران:

به منظور جلوگیری از بروز ادم یا درمان ادم ایجاد شده و کاهش فشار خون در بیماران مبتلا به CHF، رژیم های محدود از سدیم توصیه می شود. میزان یا درجه محدودیت سدیم و احتمالا” مایعات به صورت انفرادی تعیین می شود. در اکتر موارد، رژیم ۲ گرم سدیم پیشنهاد می شود. بیماران مبتلا به درجات متوسط تا شدید CHF‌، به محدودیت بیشتری نیاز دارند:

در مرحله اول، محدودیت شدید سدیم به میزان ۵۰۰ mg/day اعمال شود و با بهبود ادم، مقدار سدیم به ۱ g/day تغییر یابد. با توجه به روند بهبودی می توان محدودیت را تا ۳ g/day سدیم تعدیل کرد. محدودیت شدید سدیم برای تمام بیماران ضروری نیست و در اکثر موارد، رژیم های ۶-۴ گرم سدیم در روز می تواند رضایت بخش باشد.

با ادامه مطلب در لینک زیر همراه ما باشید: نارسایی احتقانی قلبی و نکات تغذیه ای مربوط به آن قسمت دوم

نمونه رژیم غذایی کم کلسترول در بیماران قلبی


تهیه و تنظیم: ساناز مطلبی خامنه کارشناس تغذیه و رژیم درمانی


منبع: دکتر سلام