منی، مایع جنسی مردانه است که در اثر ارضاء جنسی از آلت تناسلی مردانه ترشح می شود. این مایع توسط دو جفت بیضه که در زیر آلت جنسی مردانه قرار دارد تولید می شود. این مایع قدرت بارور سازی تخمک بالغ را دارد. وجود اختلال در اندام های جنسی بسیار خطرناک بوده و حتی سبب ناباروری دائمی فرد می شود.وجود خون در مایع منی از جمله همین اختلالات است. با دکتر سلام همراه باشید.

 

برخی سرطان ها زنانه و برخی مردانه هستند. در این مطلب به یکی از سرطان های مردانه اشاره می شود که خون در مایع منی آقایان یکی از نشانه های آن است.

آیا سرطان پروستات قابل درمان است؟

دکتر محمدرضا نوروزی جراح متخصص کلیه و مجاری ادراری و دبیر انجمن اورولوژی ایران، بیان کرد : سرطان پروستات و سرطان مثانه به ترتیب اولویت های اول و دوم را به عنوان شایع ترین سرطان های دستگاه ادراری به خود اختصاص داده اند. سرطان پروستات که جز شایع ترین سرطان های مردانه در دنیا شناخته شده است در ایران نیز شیوع بالایی گزارش شده و این آمار سالیانه رو به افزایش است.

آمار ها در نقاط مختلف ایران متفاوت بوده و بطور متوسط 12.5 در 100هزار گزارش شده است که این آمار تا 20در 100هزار نیز افزایش داشته است و به طور کلی 3 تا 3.5 هزار مورد جدید در هر سال تاکنون ثبت گردیده است. این سرطان شایع قابل درمان و کنترل است، به شرطی که سریع تشخیص داده شود .تشخیص زودهنگام سرطان پروستات با انجام تست PSA و معاینه فیزیکی متخصص میسر است و متاسفانه این سرطان کشنده، بدون علامت و دیرعلامت شناخته شده و زمانی نشانه ها ظاهر می شوند که بیماری به استخوان ها نفوذ کرده و دیگر راه درمانی برای بیمار نیست و ممکن است فرد جان خود را از دست بدهد.

مردان بالای 40 سال و همچنین مردانی که در خانواده سابقه این بیماری را دارند( بخصوص خانواده پدری ) درصد بالایی برای ابتلا به این سرطان به خود اختصاص داده اند. توصیه می شود مردان بالای 50 سال که سابقه بیماری در خانواده خود ندارند و همچنین مردان بالای 40 سال که سابقه بیماری را در خانواده دارند حتما تحت نظر متخصص قرار بگیرند تا در صورت ابتلا درمان را سریع شروع کنند.جراحی و رادیوتراپی در مراحل اولیه، این سرطان را ریشه کن می کند و بیمار بهبود کامل میابد، اما این درمان فقط در مواردی که سرطان محدود به پروستات بوده و به استخوان ها نفوذ نکرده باشد، میسر است.

افرادی که دیر متوجه بیماریشان شوند و سرطان به بیرون از پروستات پیش رفته باشد، در این جا درمان قطعی برای این افراد وجود ندارد، اما با کنترل هورمون های مردانه و حذف آن ها از طریق رادیوتراپی و جراحی می توان بیماری را کنترل کرد.

امروزه دانشمندان پی برده اند که اگرچه تفاوت های جزیی در بین جمعیت ها و نژادهای مختلف و تاثیر ژنتیک در شیوع سرطان پروستات وجود دارد،  ولی مهم است که بدانیم مواردی که در بروز سرطان پروستات می توانند نقش قابل توجهی داشته باشند، در معرض آلودگی های زیست محیطی قرار گرفتن، رژیم غذایی های پرچربی، شیوه زندگی و نگرش افراد نسبت به مراقبت های بهداشتی هستند.

سرطان پروستات گاهی خود را به شکل خون در مایع منی نشان می دهد، به آقایان توصیه می شود اگر خون در مایع منی خود مشاهده کردند آن را بسیار جدی بگیرند، چرا که علامت خطرناکی را در خصوص سلامتی افراد نشان می دهد. لازم به ذکر است، یکی از عوارض درمان پروستات اختلالات جنسی در مردان است، البته با روش های درمانی جدید به این افراد کمک زیادی شده است و با استفاده از دارو و جراحی، قرار دادن پروتز تا حدودی توانایی جنسی خود را باز میابند.

منبع: jamejamonline