چه عواملی در ایجاد تاول روی پوست ما تاثیر میگذارند روش های درمانی مهم و موثر برای رفع این تاول های دردناک کدامند پزشکان چه پیشنهاداتی به ما در این زمینه میدهند طب سنتی چه راهکارهای درمانی خانگی در این زمینه دارد محافظت از محل تاول تا زمان بهبود بسیار مهم است برای پیشگیری از ایجاد جای تاول برخی توصیه های مهم را باید در نظر بگیرید .

تاول یک ضایعه متورم به شکل کیسه ای کوچک حاوی مایع آبی، خون یا چرک است که داخل یا زیر پوست می تواند تشکیل شود.

شایع ترین علل تاول عبارتند از اصطکاک، انجماد، سوزش، عفونت و قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی. تاول همچنین می تواند یکی از علائم برخی بیماری ها باشد.

تاول اغلب در اثر موارد زیر ظاهر می شود:

اصطکاک: هر گونه اصطکاک با پوست ناشی از کفشی که برای پا اندازه نیست یا مالش جوراب روی پوست می تواند منجر به ایجاد تاول شود. این تاول ها اغلب روی دست و پا ظاهر می شوند. تاول به آسانی در محیط های گرم و مرطوب ایجاد می شود و می تواند منجر به شرایط جدی پزشکی مانند زخم یا عفونت شود.

درجه حرارت بالا: تاول در واقع یک مکانیسم دفاعی برای حفاظت از پوست در برابر آسیب های ناشی از تغییر دما است. بالا رفتن دمای پوست در سوختگی موجب گشادی رگ های ناحیه شده و ادامه این روند موجب شروع واکنش های التهابی در پوست می شود. بنابراین مقدار زیادی مایعات و سرم مورد نیاز بدن همراه با تعداد زیادی از سلول های التهابی، به ناحیه آسیب دیده رفته و در درون تاول های سوختگی جمع می شوند. در مقابل این طیف، سرمازدگی نیز می تواند منجر به بروز تاول شود.

قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی: پوست گاهی اوقات می تواند در تماس با مواد شیمیایی خاص از جمله لوازم آرایشی، مواد پاک کننده، حلال ها، سولفات نیکل، گزش حشرات و نیش، پاره شدن رگ های خونی کوچک در نزدیکی سطح پوست و … دچار تاول شود.

شرایط پزشکی: برخی از شرایط پزشکی زیر منجر به بروز تاول های پوستی می شوند از جمله:

آبله مرغان

تبخال ها

زرد زخم تاولی که عمدتا در کودکان زیر دو سال و روی پاها و بازوها دیده می شود.

اگزما

پمفیگویید بولوز که یک بیماری خود ایمنی موثر بر پوست و ایجاد تاول بوده و در افراد مسن شایعتر است.

پمفیگوس که یک بیماری خود ایمنی موثر بر پوست و غشاهای مخاطی است.

درماتیت هرپتی فرم

سندرم تشعشع پوستی

اپیدرمولیزیس؛ تاولی که یک بیماری ژنتیکی بافت همبند است و باعث تاول پوست می شود.

درمان و پیشگیری از تاول

اکثریت قریب به اتفاق تاول ها خود به خود التیام می یابد و نیازی به مداخلات پزشکی ندارد. مایع داخل تاول به آرامی ناپدید شده و پوست به طور طبیعی خشک می شود. در واقع حباب تاول یک لایه محافظ است و اگر برداشته شود، زخم توسط باکتری ها مورد حمله قرار می گیرد.

تاول را دستکاری نکنید. از ترکاندن تاول ‌های پوستی خودداری کنید، اما اگر اندازه تاول زیاد بزرگ بود یا موجب بروز درد و ناراحتی شد، می ‌توانید تحت نظر پزشک آن را تخلیه کنید. پزشک این کار را با کشیدن مایع درون تاول به ‌وسیله یک سرنگ استریل انجام می ‌دهد.

اگر چیزی پوست روی تاول را پاره کرد، پوست را بر روی آن برگردانید تا از زخم آن محافظت کند. سپس کمی پماد ضدعفونی کننده بر روی آن بمالید و آن را با پارچه نه با مواد نایلونی یا پلاستیکی، باندپیچی کنید. وسایل مخصوص باندپیچی تاول‌ ها را می‌توانید از داروخانه تهیه کنید.

محل تاول را خشک و تمیز نگه دارید.

بهترین شیوه برای جلوگیری از تاول پا، پوشیدن جوراب‌ های ضخیم و کفش ‌های راحت و اندازه است.

کفش هایی را که منطقه تاول را تحریک می کنند نپوشید.

با عوض کردن مرتب کفش‌ هایتان و در نتیجه آزادکردن نقاط تحت فشار، به پاهایتان استراحت دهید.

برای محافظت از دست هایتان بهتر است هنگامی که با ابزار یا وسیله‌ ای کار می ‌کنید که ممکن است تاول ایجاد کند، دستکش ضخیم بپوشید.

تا حد امکان از کارهایی که باعث بروز تاول می‌ شوند پرهیز کنید. همیشه قبل از دست زدن به تاول دستهایتان را خوب با آب و صابون بشویید.

برای پیشگیری از عفونت در محل تاول می‌توانید از پمادهای آنتی بیوتیک تحت نظر پزشک استفاده کنید.

چه وقت به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر اخیرا شروع به خوردن داروی تازه‌ای کرده‌اید (حتی اگر قبلا این دارو را بدون ناراحتی مصرف کرده‌اید) و تاول زده اید.

اگر سنتان بالاست، یا دیابت دارید و ناگهان تاول‌ هایی بر روی پا و قوزک تان پیدا شده‌‌ اند.

اگر تاول‌ ها بعد از یکی دو روز بهبود نمی یابند، یا چرکی، قرمز، داغ یا دردناک می‌ شوند.

تاول‌ هایی با قطر بزرگ‌ تر از پنج‌ سانتی‌ متر پیدا شده‌ اند.

تاول‌ های دردناکی به دور دهان ظاهر شده ‌اند.

علت پیدایش تاول ‌ها را نمی ‌‌دانید.

منبع:medicalnewstoday