سنجد از جمله مواد خوراکی است که با فرهنگ ایرانی ما آمیخته شده است، این میوه یکی از سین های سفره هفت سین به حساب می آید و قرار گرفتن این میوه در این لیست نشان از ارزش بالا و همچنین فواید زیاد این میوه است. از جمله خواص سنجد می توان به مقابله با پوکی استخوان، از بین بردن سموم بدن و … اشاره کرد. با دکتر سلام همراه باشید.
حیدر کوثری پژوهشگر طب سنتی با اشاره به اینکه سنجد یک میوه خشک است، گفت: سنجد بهتر است به عنوان تنقلات و میان وعده غذایی مصرف شود.
وی اظهار داشت: مصرف این میوه باعث بهبود بیماری هایی مانند اسهال، دستگاه گوارش، قلبی و عروقی، موخوره، پوکی استخوان، سردرد، تب بر و خونریزی می شود.
کوثری با بیان اینکه مصرف سنجد باعث افزایش ویتامبن C و K در بدن می شود، تاکید کرد: مصرف ۴۰ دانه سنجد به همراه یک لیوان شیر برای رفع سکسکه مفید است.
وی تصریح کرد: مصرف این میوه برای اطفال مشکلی ندارد و به دلیل افزایش حرارت مزاج اطفال، مصرف این میوه برای آنان مفید و موافق مزاج آنان است.
این پژوهشگر طب سنتی به خواص برگ و پوست درخت سنجد اشاره کرد و افزود: از ریشه وگل درخت سنجد برای ساخت عطر، بهبود زخم و خونریزی استفاده می شود.
یه گفته کوثری، جوشاندن برگ درخت این میوه همراه با روغن زیتون باعث درمان ورم و التهاب مفاصل، اسهال کودکان و بیماری آرتروز مفید است.
وی یادـور شد: افراد دارای یبوست باید از مصرف سنجد خود داری کنند و از پودر هسته سنجد می توان برای درمان التهابات حاد و مزمن استفاده کرد.