- روغن مایع به میزان لازم
- پیاز خردکرده 2 عدد
- زردچوبه به میزان لازم
- ادویه کاری یا فلفل تند 1 قاشق سوپخوری
- گوجه فرنگی رنده کرده 1عدد
- سوراغ 4 تا 5 قاشق غذاخوری
- آب 4 تا 5 پیمانه
- میگوی لافتی (میگوی ریز خشک) 250 گرم
- ماش نیم پز 1 پیمانه
- برنج 3 پیمانه
1-در تابهای مقداری روغن بریزید و پیاز را در آن تفت دهید تا طلائی رنگ شود. آنگاه زردچوبه، فلفل یا ادویه کاری را بیفزائید و کمی تفت دهید.
2-سپس گوجهفرنگی را در تابه بریزید و بعد از چند دقیقه میگوها را – که از یک ساعت قبل خیساندهاید – اضافه کنید و تفت دهید. حالا سوراغ را در آب حل کنید و پس از صاف کردن، آن را به میگوها اضافه کنید.
3-بعد از آن که چند جوش زد، ماش نیم پز و برنج را به مخلوط قبلی بیفزائید و حرارت اجاق را زیاد کنید تا آب برنج کشیده شود. آنگاه صبر کنید تا برنج دم بکشد. اکنون چکوی میگو را در دیس زیبائی بکشید و مصرف کنید.
یادآوری 1: به دلیل شور بودن سوراغ، در این غذا از نمک استفاده نکنید. چنانچه سوراغ در دسترس نبود، میتوانید آن را حذف نمائید و فقط به مقدار لازم آب به برنج بیفزائید.
یادآوری 2: سوراغ، از مخلوط کردن نوعی ماهی به نام «مُمَخ» و نوعی گل سرخ به نام «گِلک» – که از گیاهان مخصوص جزیره هرمز میباشد – همراه با نمک و پوست نارنج به دست میآید.
4-مخلوط فوق را در حلب میریزند و آن را در مقابل حرارت آفتاب گرم جزیره قرار میدهند تا تبدیل به محلول قرمز رنگی شود که به آن سوراغ میگویند.
وب سایت شور وشیرین