خطرات کم تحرکی می تواند سلامت شما را تهدید کند و سبب مرگ زودرس در افراد شود.منظور از تحرک کردن لزوما انجام تمارین سخت نیست،بلکه تنها  ۲۰ دقیقه پیاده روی تند در روز، می تواند شما را از عوارض کم تحرکی در امان نگه دارد.

 

نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد که کم تحرکی، خطر ابتلا به مرگ زودرس در افراد چاق را دو برابر می کند. اما لزوما چاقی مطرح نیست و در افراد با وزن مناسب نیزاین مسئله صدق می کند.

این نتیجه گیری توسط یک تیم تحقیقاتی در یک مطالعه بزرگ در اروپا بدست آمد. داده های بدست آمده از ۳۳۴،۰۰۰ مرد و زن، توسط محققینی که به دنبال یافتن رابطه سرطان با رژیم غذایی و بسیاری متغیرهای دیگر مانند ورزش و BMI بودند، اندازه گیری شد.

هنگامی که محققان این داده ها را تجزیه و تحلیل کردند، دریافتند ، مرگ و میر مرتبط با چاقی، در افرادی که فعالیت ندارند ۲ برابر بیشتر از افراد دیگر بود، علاوه بر آن، فقط یک افزایش جزئی در فعالیت بدنی، توانست تفاوت زیادی را در نتایج تحقیق به وجود آورد، به ویژه در میان افراد غیر فعال.

این مطالعه یک پیام ساده را ارائه می دهد: روزانه تنها مقدار کمی فعالیت بدنی می تواند فواید سلامتی قابل توجهی برای افرادی که بی تحرک هستند داشته باشد و بزرگترین اثر تحرک در سلامتی، بین گروه های غیر فعال و نسبتا غیر فعال مشاهده شد.

برای ارزیابی ارتباط بین عدم تحرک و مرگ زودرس و چگونگی ارتباط آن با چاقی ، تیم داده ها ی بدست آمده را بین سالهای ۱۹۹۲ و ۲۰۰۰ به عنوان بخشی از بررسی های آینده در خصوص سرطان و تغذیه مورد تجزیه و تحلیل ومطالعه قرار داد.

مجموعه داده ها شامل شاخص های قد، وزن، دور کمر و میزان فعالیت فیزیکی گزارش شده بود. شرکت کنندگان برای بیش از ۱۲ سال پیگیری شدند، که در طی این مدت ۲۱۴۳۸ نفر از آنها درگذشتند.

این گروه با توجه به مطالعات گسترده شرح داده شده، دریافتند که بیشترین کاهش خطر مرگ زودرس در اثر افزایش میزان تحرک، در شرکت کنندگان غیر فعال و با فعالیت متوسط رخ داد. این شاخص در نسبت میزان فعالیت فیزیکی و اوقات فراغت فرد درفعالیت های روزانه استفاده می شود.

BMI کلی و چاقی مرکزی یا شکمی – ارتباط بین مرگ زودرس و عدم فعالیت فیزیکی در تمام سطوح اضافه وزن و چاقی مشاهده شد.

در این مطالعه ۲۲.۷ درصد از شرکت کنندگان به عنوان طبقه غیر فعال در نظر گرفته شدند، زیرا آنها گزارش کرده بودند که هیچ فعالیت تفریحی نداشته و در مشاغل کم تحرک اشتغال دارند

تجزیه و تحلیل ها نشان داد که انجام فعالیتی که فقط ۹۰ تا۱۱۰ کالری در روز بسوزاند (معادل ۲۰ دقیقه پیاده روی تند روزانه ) برای انتقال یک فرد از گروه غیر فعال به گروه نسبتا غیر فعال و کاهش خطر ابتلا به مرگ زودرس کافی است.
در حالی که اثر این کار در میان شرکت کنندگان با وزن طبیعی بیشتر است ، شرکت کنندگان دارای اضافه وزن و چاق را نیز بهره مند می کند.

ما باید بیش از ۲۰ دقیقه در روز فعالیت داشته باشیم

با وجود اینکه پروفسور ایکلوند اشاره می کند که ۲۰ دقیقه پیاده روی تند به طور روزانه، می تواند اثر خود را بر سلامتی نشان دهد، اما ما باید این کار را بیشتر انجام دهیم، برای فعالیت فیزیکی خواص درمانی بسیاری اثبات شده و این مسئله باید بخش مهمی از زندگی روزانه ما باشد.

در حالی که ما نیاز به ادامه تلاش برای کاهش میزان چاقی در جامعه داریم، ولی لازم است که در کنار آن سعی کنیم تا افراد افزایش فعالیت بدنی داشته باشند، در این صورت ممکن است رسیدن به فواید سلامتی و حفظ آن به طور قابل توجهی آسان تر شود.

دیدگاهی نیز وجود دارد در مورد اینکه ورزش هایی نظیر یوگا علی رغم نداشتن تحرک زیاد، مانند داشتن یک فعالیت فیزیکی عمل می کند. در دسامبر ۲۰۱۴، اخبار پزشکی بدست آمده از تحقیقات نشان می دهد که یوگا در کاهش خطرات ناشی از بیماری های قلبی عروقی مانند پیاده روی و دوچرخه سواری است.

منبع: خبرپو