تب، واکنش طبیعی بدن در برابر میکروب هاست؛ اما وقتی درجه تب بالا باشد، نگران کننده می شود، به خصوص در کودکان که تب بالا خیلی خطرناک است.در زیر به چند روش طبیعی کاهش تب اشاره میکنیم که می توانند مفید واقع شوند.
استفاده از دوش آب ولرم: دوش آب گرم یا ولرم بگیرید. اگر کسی تب دارد، او را به حمام برده و با آب گرم یا ولرم حمامش دهید. حین دوش، آرام آرام آب را سردتر کنید. در نتیجه، رفته رفته دمای بدن پایین می آید. اگر دیدید درجه تب ثابت باقی مانده است، کمی آب را سردتر کنید.
تاثیر بی نظیر نوشیدن آب در کاهش درجه تب:
آب زیاد بنوشید. تب، واکنش طبیعی بدن در برابر میکروب هاست، اما وقتی درجه تب بالا باشد؛ یعنی اینکه میزان آب بدن کم است. پس آب فراوان بنوشید، به خصوص اگر اسهال یا استفراغ دارید، یا آب میوه خنک بنوشید یا سوپ سرد میل کنید.
اگر تب دارید، زیاد غذا نخورید؛ بیشتر مایعات مصرف کنید:
میکروب های بیماریزای موجود در بدن برای اینکه زنده بمانند، از روی و آهن بدن استفاده می کنند. به همین دلیل مصرف غذاهایی که حاوی این عناصر هستند، باعث زنده ماندن میکروبها و در نتیجه تداوم تب می شود.
چای مریم گلی و فواید فوق العاده آن:
چای مریم گلی و بادرنجبویه بنوشید. این چای باعث میشود بدن عرق کند و تب را پایین بیاورد. چند عدد برگ مریم گلی داخل لیوان انداخته و رویش آب جوش بریزید. روی لیوان، بشقاب گذاشته و بگذارید 10 دقیقه دم بکشد.مقداری عسل یا شیرین کننده و یک قاشق غذاخوری بادرنجبویه بریزید. هم زده و بنوشید.
چای کاهو و نقش آن در تب:
چای کاهو بنوشید. کاهو، سرشار از پتاسیم است و مقدار کمی کلسیم، فسفر، سدیم و منیزیم دارد. از همه مهمتر اینکه مقدار روی و آهن آن بسیار پایین است. مقداری آب بجوشانیدکاهوها راداخل قابلمه ریخته وبگذارید15دقیقه بجوشدسپس دم کنیدواگرخواستیدبا مقداری عسل میل کنید.
بستنی یخی بخورید:
این روش، موردعلاقه بچههاست! واقعیت این است که اگر چه مایعات خوب است، اما قند بهترین است. اگر تب دارید، میتوانید بستنی یخی بخورید. بستنی یخی درجه تب را پایین می آورد، به آب بدن اضافه می کند و انرژی بدن را تامین می کند.
خیار:
نوشیدن آب خیار اکثر تب های شدید را ازبین می برد.حتی اگردرکناربسترطفلی که مبتلا به تب است، چندعددخیارتازه بگذارید،تب را ازبین میبرد.
جوشانده سیب ،تب را تسکین میدهد:
به این طریق که یک کیلوسیب راتکه تکه کرده باپوست ودریک لیترآب بجوشانیدسپس با فشارازپارچه نازکی عبورداده وبا حدود ده حبه قند،دوباره بجوشانیدتا قوام بیاید و روزی دوالی سه فنجان میل کنید.
روزنامه نسل فردا