پژوهش جديد دانشمندان آمريكايي گوياي آن است كه مرحله فعال سازي ويتامين D ميتواند در سلولهاي مجاري هوايي ريه نيز صورت گيرد.
به گزارش دکتر سلام، تا چندي پيش تصور ميشد روند فعال سازي ويتامين D در مرحله نخست تنها در كليهها رخ ميدهد اما در چند سال اخير محققان متوجه نقش بافتها و ارگانهايي نظير پوست، روده، پستان و پروستات نيز در اين زمينه شدند.
ويتامين D، براي سلامتي نيازي ضروري است ولي براي عملكرد مناسب در بدن انسان ابتدا بايد فعال شود. پژوهشگران با قرار دادن شكل ذخيرهاي و غيرفعال ويتامين D بر روي سلولهاي مجاري هوايي ريه متوجه فعال شدن ويتامين D شدند. آنها بر اين باورند كه ويتامين D فعال شده توسط كليه به جريان خون راه مييابد ولي به نظر ميرسد ويتامين D فعال شده به وسيله ديگر ارگانها، با جايگزيني در آن مناطق نقش محافظتي در مقابل عفونت دارد.
ويتامين D علاوه بر نقشي كه در جذب كلسيم و سلامت استخوان ايفا ميكند، اثرات مثبتي بر سيستم ايمني بدن نيز ميگذارد. اخيرا كمبود ويتامين D با افزايش احتمال ابتلا به برخي عفونتها، بيماريهاي خود ايمني از قبيل MS و ديابت نوع يك و بعضي از سرطانها مرتبط دانسته شده است.
پژوهشگران همچنين ميگويند؛ ويتامين D علاوه بر افزايش پروتئينهاي درگير در نابودي باكتريها ميتوانند التهاب را تعديل و از عوارض التهاب همچون انتقال عفونت توسط خون و بيماريهاي خودايمني جلوگيري كند.