سکونت در نواحی شهری برای اشخاص مبتلا به آسم مشکل تر است. البته زندگی در شهر برای بچه ها و بزرگسالان به مفهوم محیطی هیجانانگیز و پر رونق است ولی اگر مبتلا به آسم باشید، زندگی در شهر سختی هایی را برایتان به همراه خواهد داشت. برای افرادی که آلرژی دارند، سوسک حمام و موش مشکل زا هستند. عوامل مشکل آفرین دیگر دود، ذرات معلق در هوا و استرس هستند. برای کنترل بیماری آسم در شهر، اولین مرحله اینست که بدانید محیط زندگی چطور بر آسم تاثیر میگذارد.
محرکهای شهری بیماری آسم، هر روز در حال افزایش هستند. ما در حال از دست دادن محیطهای سالم شهری برای زندگی هستیم. آلودگی هوا با دیاکسید کربن یکی از محرکهای آسم و آلرژی است. از طرف دیگر دیاکسید کربن سبب گرمایش جهانی نیز میشود، که در آلودگی بیشتر هوای شهرها نقش دارد. در سال 2005، موسسهی ملی سلامت آمریکا نتایج یک تحقیق دوساله در هفت شهر را منتشر کرد. بنا بر این تحقیق، شش عامل محرک آسم در شهرهای بزرگ عبارتند از : سوسک حمام، جوندگانی مانند موش، دود سیگار، مو و پشم حیوانات خانگی، موجودات ذرهبینی و کپک.
اخیراً تحقیقی بر روی آلودگی هوای ناشی از ترافیک جادهای در 10 شهر بزرگ اروپایی انجام شده است. محققان برآورد میکنند که ترافیک جادهای بالا ، عامل 14 درصد از موارد آسم در کودکان است. مونواکسید کربن، دی اکسید کربن، نیتروژن، سولفور، و هیدروکربنها در آلودگی هوای شهری نقش دارند و سبب شدت گرفتن آسم در کودکان و بزرگسالان میشوند.
تحقیق دیگری نشان میدهد که استرس موجود در محیط شهری و آسم ارتباط مستقیم با هم دارند. محققان 326 بزرگسال مبتلا به آسم را به مدت یکسال تحت نظر قراردادند. علائم بیماری آسم در آنهایی که تحت استرس بودند افزایش یافته و کیفیت زندگی پایین آمده بود. محققان بر این باورند که استرس، کنترل بیماری آسم را دشوار میسازد. استرس همچنین سبب افزایش حملات آسم میشود.
برای کنترل بهتر بیماری آسم در محیطهای شهری چه میتوان کرد؟
در اینجا چند توصیه کارشناسان را برای زندگی با آسم در شهر میآوریم:
محیط زندگیتان را از نظر میزان ذرات معلق هوا و کپک بررسی کنید و سعی کنید در روزهایی که هوای بیرون بیش از حد آلوده است بیرون نروید. از پزشکتان برای کنترل استرس کمک بخواهید.
نکتهی مهم دیگر استفادهی منظم از داروهای مربوط به آسم است. با مشورت پزشک در هنگام افزایش آلودگی هوا میزان داروهای کنترل آسم را افزایش دهید. استفاده از ماسک برای تماس کمتر با هوای آلوده در شهر مناسب است.
منبع-http://fa.parsiteb.com