تا بحال به کوله پشتی که فرزندتان استفاده میکند دقت کرده اید؟آیا سایز و اندازه آن مناسب با قد کودکتان است ؟ کوله پشتی که فرزندتان هر روز به دوش می کشد از لحاظ استاندارد باید مناسب باشد بد نیست با اصول و نحوه استفاده از یک کوله پشتی برای فرزندتان آشنا شوید.
کارشناس مسئول واحد بهداشت حرفه ای شبکه بهداشت و درمان گناوه گفت: کوله پشتی مناسب نقشی مهم در پیشگیری از بیماری های اسکلتی و عضلانی دانش آموزان دارد.
وی گفت: انتخاب یک کوله پشتی مناسب که باعث شود تا بار حمل شده را توسط دانش آموز بصورت متقارن نگهداری کند، می تواند در کاهش این عوارض موثر و در عین حال کوله پشتی نامناسب که شرایط ارگونومیکی( تطبیق شرایط کار و محیط کار با انسان) لازم را ندارد، در ایجاد اختلالات اسکلتی- عضلانی اثر می گذارد.
این کارشناس ادامه داد: دانش آموزان تا حد ممکن، کمترین بار را در کوله پشتی بگذارند زیرا سنگین کردن آن، سبب قوس دار شدن بیش از حد پشت و یا سر و تنه را به جلو خم می کند که همین امر عوارضی نظیر انحنای غیر طبیعی ستون فقرات، ابتلا به دردهای جسمی و ناهنجاری های قامتی برجای می گذارد.
یزدانی، اضافه کرد: اندازه کوله پشتی با سن و جثه دانش آموز و پهنای کوله با عرض تنه همخوانی داشته و بدلیل محل عبور عروق خون و رشته های عصبی باید دارای پدهای محافظتی در ناحیه شانه، پشت و سینه باشد.
کارشناس بهداشت حرفه ای شبکه بهداشت ودرمان گناوه گفت: پهنای نوار کوله پشتی که روی شانه قرار می گیرد باید متعادل و دارای یک لایه زیرین پشتی در داخل بوده تا شانه ها و کمر را از فشار زیاد محافظت کند.
وی افزود: والدین باید به فرزندان خود بیاموزند که هنگام بلند کردن کوله پشتی به جای کمر، زانوها خم شوند و تا حد ممکن آن را به خود بچسباند و از معلق نگه داشتن آن پرهیز کند.
یزدانی ،اظهار کرد: شبکه بهداشت ودرمان این شهرستان بمنظور آموزش دانش آموزان در استفاده از کوله پشتی مناسب، کارگاهی با عنوان ارگونومی و روش های ارزیابی بار برای کارشناسان و کاردان های بهداشت محیط و حرفه ای شهرستان گناوه برگزار تا کلاس های آموزشی متعددی هم برای دانش آموزان در مدارس و هم صنوف مختلف تولیدی و خدماتی برگزار کنند.
شهرستان گناوه در شمال استان بوشهر با 92 هزارنفر جمعیت بیش از 18 هزار دانش آموز دارد.
خبرگزاری جمهوری اسلامی