کلمپه از گذشته به روش سنتی توسط زنان کرمانی و با استفاده از روغن محلی، خرمای نخلستانهای کرمان و آتش هیزم پخته میشده است. کلمپههای سنتی با دست تهیه میشده و ظاهر سادهای داشتهاند. امروزه کلمپهٔ صنعتی تبدیل به یکی رهآوردهای اصلی شهر کرمان شده که معمولاً در کارگاهها و در فر پخته میشود. در ساخت آن از قالبهای متنوع استفاده میکنند و در انواع مختلف گردویی، کنجدی، پستهای و لقمهای تولید میشود. در ادامه با طرز تهیه آن آشنا میشویم.
مواد لازم برای خمیر:
روغن جامد: ۲۵۰ گرم
آرد: ۵۰۰ گرم
ماست: ۱۸۰ گرم
بیکینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری
زرده تخم مرغ: ۲ عدد
زعفران آبکرده: نصف قاشق چایخوری
مواد میانی:
خرمای هسته گرفته: ۱۵۰ گرم
گردوی خردشده:۵۰-۲۵ گرم
هل: نصف قاشق چایخوری
پودر دارچین نصف قاشق چایخوری
جوز هندی، میخک و زنجبیل: مجموعا نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه:
آرد را در ظرفی ریخته و وسط آن را گود میکنیم و روغن جامد را که به دمای محیط رسیده است، به خورد آرد میدهیم.
بیکینگ پودر را به ماست اضافه کرده و همراه با زعفران و زرده تخم مرغ، به آرد میافزاییم.
خمیر را در کیسه نایلون به مدت ۲ ساعت در یخچال استراحت میدهیم.
خمیر را به ضخامت ۳ الی ۴ میل باز کرده، با رینگ قالب زده و از مواد میانی (مخلوط خرما، گردو و ادویه ها) روی خمیر گذاشته و خمیر دوم را روی آن قرار داده و مهر میزنیم.
اطراف آنرا به روش پیچیدن قطاب میپیچیم.
شیرینیها را در فر ۱۶۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه میپزیم. نوش جان
یزدبانو