پرسش هایی پیرامون بیماری های مربوط به مفاصل

 در این مطلب در زمینه انواع عارضه های مفصلی و ارتوپدی پرسش هایی شده است که می تواند سوال شما نیز باشد در مورد انواع بیماری های مفاصل مانند التهاب و ورم زانو ،شکستگی استخوان،ساییدگی کشکک زانو یا آرتروز ،جا انداختن دست و پا، آسیب به استخوان دنبالچه ،قولنج شکستن کمر و انگشتان و بسیاری موارد دیگر دراین بخش توضیح داده شده است.

غلام‌علی عکاشه، فوق تخصص ارتوپدی و عضو هیأت مدیره انجمن جراحان ارتوپدی ایران به سؤالات پزشکی در زمینه بیماری‌های مفاصل، التهاب زانو، تغذیه مناسب برای بیماری های مفاصل و علت پرانتزی بودن پاها و غیره پاسخ داد.

در ادامه تعدادی از سوالات شما را  با دکتر عکاشه مطرح کردیم که پاسخ‌ آن‌ها به شرح زیر است:

م. رضایی از تهران: چه تغذیه ای برای افرادی که از درد مفاصل رنج می‌برند مناسب است؟ آیا مصرف پاچه گوسفند و پای مرغ می‌تواند روند درمان فرد را سرعت بخشد؟

رییس انجمن جراحان ارتوپدی ایران در پاسخ توضیح داد: افرادی که با بیماری های مفاصل رو به رو هستند بهتر است برای مشاوره های تغذیه به متخصص تغذیه مراجعه کنند تا با انجام آزمایش های لازم، پزشک تشخیص دهد بدن فرد نیازمند کدام ویتامین ها و مواد معدنی است، اما یکی از باورهای غلطی که به وفور در کشور ما رایج است این موضوع است که فردی که از بیماری استخوانی رنج می برد یا دچار شکستگی استخوان شده باید برای بهبود خود از غذاهایی مانند کله پاچه یا پای مرغ استفاده کند، لازم است بدانیم پروتیین یکی از مواد مغذی است که در روند بهبود فرد تاثیر بسزایی دارد و در زمان های گذشته به دلیل در دسترس نبودن مکمل ها یا داروها افراد برای جذب پروتیین از این غذاها استفاده می کردند اما امروزه با وجود مشاوران تغذیه و داروهای جدید استفاده از این غذاها به هیچ وجه توصیه نمی شود و این غذا ها نه تنها کمکی به بهبود فرد نمی کنند بلکه باعث افزایش اوره و اسید اوریک بدن و بروز مشکلات بعدی خواهد شد.

ر. حاجی آقایی از یزد: پرانتزی بودن پا به چه علتی است؟ آیا روش درمان قطعی برای درمان این بیماری وجود دارد؟

در حالت عادی وقتی سر پا می ایستیم و مچ پاها را به هم می چسبانیم زانوها در کنار یکدیگر قرار گرفته و فاصله کمی با هم دارند. گاهی این فاصله زیاد می شود و به نظر می رسد پاها بصورت دو پرانتز در کنار یکدیگر قرار گرفته اند. معمولاٌ به این تغییر شکل اندام، زانوی پرانتزی می گویند.این بیماری در کودکان و شایع تر است و از سنین کودکی فرد با این بیماری درگیر می شود که در سنین کودکی می توان این بیماری را با استفاده از کفش های طبی و ورزش های مختلف درمان کرد. از سن 16 سال به بالا درمان این بیماری با روش هایی مثل ورزش کردن و استفاده از کفش طبی دشوار است و معمولا باید برای درمان از روش های جراحی استفاده کرد.

ح.اکبری از چابهار: التهاب و ورم زانو را چگونه درمان کنیم کنیم؟

ساییدگی کشکک زانو یا آرتروز یکی از بیماری های شایع در بزرگسالان است که این بیماری از تورم پشت کشکک آغاز شده که باعث ایجاد ورم در زانو خواهد شد، ورم زانو می تواند با درد یا بدون درد باشد. برای درمان التهاب زانو استراحت و بی تحرکی یکی از روش های بهبود بیماری است، همچنین بهتر است افراد از پیاده روی با پای آسیب دیده، ایجاد وزن روی مفصل آسیب دیده، نشستن و دراز کشیدن در یک موقعیت ثابت جلوگیری کنند. در صورتی که از ورم شدید مفصل زانو همراه با درد و علائم مزمن دیگر رنج می برید، توصیه می‌شود برای درمان این شرایط به پزشک مراجعه شود تا در صورت نیاز جراحی صورت گیرد.

ف. اشتری از اردبیل: آیا روش های سنتی را برای درمان مفاصل و جا انداختن دست و پا توصیه می کنید؟

طب سنتی با درمان های خانگی متفاوت است طب سنتی پایه و اساس طب نوین است، طب سنتی اگر به صورت اصولی استفاده شود مشکلی برای فرد ایجاد نمی کند. درمان با طب سنتی معمولا با استفاده از داروهای گیاهی انجام می شود؛ در خصوص روش هایی مثل جا انداختن دست و پا باید گفت، در برخی مواقعی که آسیب دیدگی فرد پیشرفته نیست توسط عده ای که با اصول آن آشنا هستند انجام می شود و معمولا نتیجه درمان مثبت است، اما بهتر است آسیب و در رفتگی دست و پا توسط پزشک متخصص و با روش های نوین انجام شود، به دلیل این که اگر فرد تخصص کافی نداشته باشد نه تنها مشکل را حل نمی کند بلکه می تواند باعث شکستگی استخوان فرد یا آسیب جدی به مفاصل بیمار شود.

ر. مهدوی از تبریز: آیا قولنج شکستن کمر و انگشتان به مفاصل فرد آسیب می رساند؟

باید این حقیقت را دانست که قولنج شکستن اگر به صورت مداوم نباشد آسیبی به بدن فرد وارد نمی کند بلکه باعث برطرف شدن اسپاسم یا گرفتگی عضلات خواهد شد، اما اگر قولنج شکستن به یک عادت تبدیل شود می تواند به مرور زمان آسیب هایی به مفاصل و ستون فقرات فرد وارد کند.

ز.سلطانی از مشهد: آسیب به استخوان دنبالچه را چگونه درمان کنیم؟

دنبالچه استخوانی است که در انتهای ستون فقرات قرار گرفته است که ممکن است به دنبال زمین خوردن افراد این استخوان دچار شکستگی با در رفتگی خواهد شد. درد دنبالچه می تواند یک ناراحتی خفیف تا یک درد شدید و مزمن باشد. از شایع ترین علائم این بیماری دردی است که با نشستن تشدید می شود که برای درمان آن به افرادی که اضافه وزن دارند توصیه می شود ابتدا به دنبال کاهش دادن وزن خود باشند. در مواقعی که فرد برای نشستن مشکل جدی داشته باشد می تواند از صندلی هایی که مانند رینگ هستند استفاده کند، همچنین برای درمان شکستگی معمولا از روش های جراحی استفاده می شود که در برخی اوقات برای تسکین فرد مجبور به برداشتن این استخوان می شویم.

ن. حسن پور از تهران: آیا پوشیدن کفش پاشنه بلند باعث بروز آسیب به ستون فقرات بانوان می شود؟ شما چه کفشی را توصیه می کنید؟

راه رفتن درست در انسان و سلامت سیستم حرکتی مستلزم هماهنگی مناسب و تنظیم دقیقی است که بین اجزاء آن بخصوص عضلات، تاندون ها و استخوان های اندام تحتانی، لگن و ستون مهره وجود دارد. این هماهنگی و تنظیم دقیق در طول میلیونها  سال و بتدریج بوجود آمده است و برهم زدن این تعادل می تواند مشکلاتی را بوجود آورد. آناتومی بدن خانم ها طوری است که پوشیدن کفش پاشنه بلند استاندارد می تواند وزن آن ها را به جلوی بدن منتقل کند و به راه رفتن آن ها کمک کند.و استفاده از این کفش ها ضرری برای خانم ها ندارد. منظور ما از کفش پاشنه بلند کفشی است که  پاشنه آن 3 سانتی متر است و استفاده از کفش هایی با پاشنه بلندتر می تواند تعادل بدن فرد را بهم بزند.

ع.نجفی از سرخه: آیا صاف بودن کف پا دلیل بروز بیماری های استخوانی است؟

صاف بودن کف پا در 90 درصد افراد مشکلی برای فرد ایجاد نمی کند و نمی توان گفت صاف بودن کف پا بیماری است یا باعث بروز بیماری می شود، و این موضوع که برخی اعلام می کنند به دلیل صاف بودن کف پا دچار کمر درد یا سر درد می شوم باوری اشتباه است.

ح.کریم فر از سمنان: آیا به افرادی که از دیسک کمر رنج می برند رانندگی کردن را توصیه می کنید؟

رانندگی کردن برای افرادی که دچار بیماری دیسک کمر هستند مجاز است اما این افراد باید در حد معمول اقدام به رانندگی کنند و از نشستن های طولانی در پشت فرمان خودداری کنند، همچنین توصیه می شود افرادی که مجبورند مسیرهای نسبتا طولانی را رانندگی کنند، بهتر است گاه گاهی ماشین را نگه دارند و برای استراحت دادن کمر و پاهای خود از ماشین خارج شوند. تنظیم کردن صندلی و فرمان خودرو در زاویه مناسب نیز می تواند کمک زیادی به این افراد کند.

افکارنیوز

۱۴ دی ۱۳۹۵ ۲۲:۴۹
اشتراک گذاری (چگونه میتوانید این مطلب را برای دیگران بفرستید)

ساختمان پزشکان

  • هنوز دیدگاهی ارسال نشده است.