از خواص و ارزش تغذیه ای گل راعی چه میزان اطلاع دارید این گل چه تاثیراتی بر بیماری های مختلف میگذارد متخصصین طب سنتی در چه زمینه هایی از آن استفاده می کنند این گل در زمینه بهداشت پوست بسیار مفیدو اثرگذار است با برخی از خاصیت های آن در ادامه این بخش آشنا شوید .
لیلا زینلی، کارشناس گیاهان دارویی و معطر، کارشناس و عضو هیات علمی بازار گیاهان دارویی اصفهان درباره یکی از گیاهان دارویی با چند نام چنین گفت: گل راعی، علف چای، هوفاریقون، هزار چشم و گل شهناز، گل چایی از اسامی یکی از گیاهان دارویی با ارزش است که دارای طبیعت گرم و خشک است و در حاشیه راههای روستایی، مزارع متروک، نواحی کم درخت جنگلها، بیشهها و… میروید.
اثرات درمانی
مهم تریـــن اثــرات درمانی گـــل راعی عبارتنـــد از: ضد افسردگی، ضــــد اسپاسم و گرفتگی عضــلانی، محــرک جریــان صفــرا، قابـــض، مسکــــن، تسکـــیندهــنده درد و ضد ویروس.عصاره گل راعی برای مداوای کسانی که افسردگی ملایم تا متوسط دارند، مفید است. همچنین خاصیت ضد ویروسی دارد و عملکرد مناسبی علیه ویروس HIV و ایدز دارد .ماده قرمز رنگ «هایپریسین» به ویژه در بذر علف چای، اثر ضد افسردگی در انسان دارد . عصاره آبی گل راعی، ضد باکتری «مایکوباکتریوم توبرکلوزیس» شناخته شده است.
گل راعی در بهداشت پوست
اثر قابض و ضدعفونیکننده این گیاه موجب شده که از آن در درمان عوارض پوستهای چرب استفاده شود. معمولا پوست صورت اگر چرب باشد، پس از پاک کردن از مواد آرایشی، بقایای آنها در منافذ پوست که حالت باز شده دارند، باقی میماند و آنها را مسدود میکند. برای نظافت کامل این گونه پوستها، جوشانده 50 گرم سرشاخه گلدار گیاه را در یک لیتر آب تهیه کرده و بر روی پوست صورت اثر میدهند و آن را پاک میکنند. جوشانده مذکور از پیدایش چین در صورت جلوگیری میکند و باعث طراوت آن میشود.روغن قرمزی که از گیاه و گلبرگهای این گیاه به اشکال زیر تهیه میشود، در مصارف درمانی مورد استفاده قرار میگیرد:
الف) خیساندن گیاه تازه در روغن گرم، تا مواد لازم آن در روغن وارد شود.
ب) ظرفی به حجم یک لیتر انتخاب کرده، معادل یک چهارم آن را از گلهای راعی از کاسه و دمگل پر میکنند، سپس نیم لیتر روغن زیتون به آن افزوده، مجموع آنها را درون ظرف شیشهای کوچک وارد میکنند و دهانه آن را محکم میبنـــدند و مجاور گرمـــا و نور خــورشید به مدت 10 روز قرار میدهند، سپس صاف کرده به کار میبرند.از این روغن حـــتی در مصارف داخلـــی نیز، برای رفـــع گرفتگیهای غیر ارادی عضلات بدن، درد در ناحیه شکم و… میتوان به مقدار شش تا هشت قطره بر روی یک حبه قند استفاده کرد.دم کـــرده مــــخــــلوط علف چــای، بومادران و آویشـــن، به مــــقـــدار مســاوی دو گــــرم از هر یک برای یک فنجان، به منظور رفع بیاختیاری دفع ادرار مصرف دارد.