امروزه با پیچیده تر شدن روابط انسانی و بروز بیماری های نادر روحی و روانی سلامت و بهداشت روانی افراد جامعه بیش از بیش در معرض خطر قرار گرفته است و تعداد افرادی که به بیماری های روانی مبتلا می شوند رشد قالب توجهی پیدا کرده است.مدیرکل دفتر سلامت روان و اعتیاد وزارت بهداشت، گفت: بیماران روانی شدید در طول سال فقط می توانند از ۵۶ روز بیمه استفاده کنند و مجبور می شویم آنها را ترخیص کنیم.
به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر احمد حاجبی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری سه شنبه شب شبکه دو سیما با اشاره به اینکه کمبود تخت های روانپزشکی یکی از مشکلات ما در حوزه سلامت روان است، افزود: تا اوایل سال ۹۴ حدود ۸ هزار تخت روانپزشکی در کشور وجود داشت.
وی ادامه داد: وزارت بهداشت در این زمینه اقدام کرد و سعی کرد تعداد این تخت ها را افزایش دهد.
حاجبی افزود: تا پایان امسال حدود ۱۰۰۰ تخت روانپزشکی که بیشتر آنها در بیمارستان های عمومی است، از طریق تغییر کاربری اضافه می شود.
وی گفت: بر اساس آخرین آمارهای وزارت بهداشت در سال ۹۱ ؛ ۲۳.۶ درصد جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال یعنی حدود ۱۲.۵ میلیون نفر مبتلا به نوعی از اختلال روانپزشکی بوده اند و نیاز به درمان دارند.
حاجبی افزود: بر اساس بررسی ها در سال ۹۱ از این تعداد حدود ۶۵ درصد آنها هیچ خدمتی نگرفته بودند و بقیه هم که خدماتی را دریافت کرده بودند ۵۴ درصد آنها از حداقل استانداردها برخوردار بود.
مدیرکل دفتر سلامت روان و اعتیاد وزارت بهداشت با بیان اینکه در حدود سه دهه گذشته ۷۰ درصد جمعیت در روستاها و ۳۰ درصد در شهرها بود اما اکنون بر عکس شده است، گفت: آمارها نشان می دهد اکثر مهاجران در حاشیه شهرها متوقف و به آسیب های اجتماعی زیادی دچار می شوند به همین علت وزارت بهداشت سعی کرد به آنها خدمات دهد و به حدود ۱۱ میلیون نفر از حاشیه نشینان خدمات ارائه کرد.
حاجبی با اشاره به اینکه هفت خدمت وارد کتاب ارزش های نسبی شده است، افزود: بیمه بنگاه اقتصادی است بنابراین باید هزینه اثربخشی و هزینه فایده و استانداردهای خدمتی مشخص باشد.
وی گفت: ۶۳ درصد افرادی که در طول یکسال خدمت نگرفته بودند علت را کم پولی و یا نبود خدمات بیان نکردند بلکه گفتند فکر می کردیم بیماری ما خود به خود بهبود می یابد و این نشان دهنده کمی آگاهی آنان در این زمینه است.
مدیرکل سلامت اجتماعی روان و اعتیاد وزارت بهداشت افزود: در زمینه سواد سلامت روان بسیار ضعف هستیم و باید روی توانمندسازی و افزایش آگاهی مردم و سواد سلامت مردم کار کنیم.
حاجبی ادامه داد: رسانه ها، صدا و سیما، آموزش و پرورش و بقیه دستگاه ها باید در این زمینه همکاری و تلاش کنند.
وی گفت: مشکل عمده ای که در ارتباط با بیماران روانی شدید مزمن داریم این است که در بیمارستان های روانپزشکی، بیماران روانی شدید در طول سال فقط می توانند از ۵۶ روز بیمه استفاده کنند و مجبور می شویم بیماران را ترخیص کنیم زیرا بیشتر آنها توانایی پرداخت هزینه ها را ندارند.
منبع/مهر