پروسه یادگیری و ثبیت اطلاعات در مغز انسان بسیار جالب و نظام مند است که دانشمندان برای اولین بار و پس از مدت ها تحقیق و آزمایش موفق به مکانیزمی شدند که امواج ریتمیک مغز را تنظیم میکند.
به گزارش ایسنا و به نقل از زی نیوز، طبق این مطالعه، خاطرات در معرض فرایندی قرار میگیرند که طی آن تثبیت و پررنگتر میشوند. در این فرایند امواج مغزی نقش مهمی ایفا میکنند.
نتایج این مطالعه نشان میدهد برای تثبیت خاطرات به امواج تیز و نوسان موجدار (SWRs) نیاز است. این امواج تحت سلطه مهار سیناپسی است.
امواج مذکور در تثبیت سریع آموختهها یا تجارب افراد به عنوان یک بازپخش آنی عمل میکنند.
امواج SWRs یکی از سه نوع عمده امواج مغزی است که منبع آن ناحیه هیپوکامپ است. این بخش نقشی کلیدی در تشکیل حافظه در مغز ایفا میکند.
پیتر جوناس، پروفسور موسسه علوم و تکنولوژی اتریش میگوید: یافتههای ما نشان میدهد که مهار دقیق سیناپسی تولیدکننده جاری برای امواج تیز و نوسان موجدار است.
این گروه تحقیقاتی در این مطالعه که بر روی موشها انجام دادند، تصمیم گرفتند تمرکز خود را بر پیدا کردن مکانیزم امواج SWR قرار دهند، اگرچه که این امواج در اثر مدولاسیون موقتی از هیجان یا مهار احساسات در نقاط ارتباطی سلولهای مغزی یا سیناپسها ایجاد شده باشند.
این یافتهها نشان داد امواج SWR در هنگام رخداد اتفاقات هیجانانگیز یا مهار احساسات در سیناپسها افزایش مییابند.
منبع/ایسنا