حتما برای شما هم پیش آمده در شرایط سخت و هنگامی که نسبت به چیزی احساس نیاز می کنید روح خلاقتان فعال شود تا بتوانید از موانع و دشواری ها خارج شوید.افراد زیادی تصور می کنند خلاقیت موضوع ارثی است و هر شخصی نمی تواند خلاق باشد،اما قصد داریم در این مطلب شما را با روش های خلاق بودن آشنا کنیم.
وی گفت: انسانها زمانی که نسبت به چیزی احساس نیاز میکنند، در پی راه حل برای تأمین آن نیاز به تکاپو میپردازند و یا برای خروج از برخی موانع و دشواریها، روح خلاق و آفرینندگی در او شکل میگیرد.
لطفیحقیقت با اشاره به تأثیر بحرانهای اجتماعی در شکلگیری تفکر خلاق، گفت: در جامعهای که همه چیز طبق نظم و پیشرفت خاصی باشد، خلاقیت بین افراد کمتر است. به طور کلی در جوامعی که نیاز، مشکلات و دشواری در جامعه بیشتر است افراد برای برون رفت از این بحرانها نگاه خلاقانه بهتری دارند.
این روانشناس یادآور شد: سطح انتظارات جامعه از فرد، یکی از عوامل محرک تفکر خلاق به شمار میآید. به عنوان مثال فردی که یک پست یا موقعیت خاص دارد یا در یک شرایط خاصی زندگی میکند، با بالا رفتن سطح انتظارات از او، لازم میبیند یک سری راهکار جدید برای پاسخگویی به این انتظارات کشف کند.
لطفیحقیقت در ادامه استعداد ذاتی فرد، بحرانهای فردی، وجود محیط امن در دوران کودکی و نوجوانی و انس با طبیعت را از جمله عوامل موثر در شکلگیری خلاقیت در افراد عنوان کرد.
این روانشناس و مدرس دانشگاه با تأکید بر ضرورت اراده، تمرکز، اشتیاق به پیشرفت و توجه عمیق و دقیق به محیط و خویشتن خود، پرورش تفکر خلاق را در همه سنین امری ضروری دانست.
منبع: باشگاه خبرنگاران