یکی از علوم و علم هایی که پزشک ها و دارو سازها از آن غافل شده اند و از دانش های بومی ایران زمین نیز محسوب می شود طب سنتی است که با استفاده از این علم می توان بیماری ها را درمان و تولید داروی گیاهی انجام داد.

مدیر کل طب سنتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ‌اضافه کردن دو واحد درسی به واحدهای آموزشی رشته‌های پزشکی و داروسازان خبر داد.

به‌ گزارش  خبرنگار ‌ایسنا، دکتر خدادوست در مراسم رونمایی از داروی “بنتیکید” با بیان این که طب سنتی در کشور ایران سابقه طولانی دارد، افزود: با آغاز طب سنتی، هیچ نوع سند راهبردی در کشور وجود نداشت،  ولی در حال‌ حاضر به نقطه‌ای رسیده‌ایم که قادر به تولید داروهای گیاهی هستیم.

وی با اشاره به ظرفیت تولید گیاهان دارویی در کشور، خاطرنشان کرد: این‌ در حالی است که در آموزش پزشکی این ظرفیت‌ها آموزش داده نمی‌شود ولی از 150 سال پیش حکمای ایرانی بر این باور بودند که می‌توانند از این ظرفیت‌ها در طب سنتی استفاده کنند.

خدادوست با اشاره به منابع مکتوب از سوی دانشمندان ایرانی در زمینه طب سنتی و گیاهان دارویی، یادآور شد: منابع مکتوب دانشمندان ایرانی پنج تا شش قرن در دانشگاه‌های اروپایی تدریس می‌شد و این امر به معنای آن است که مکتب طب سنتی در دنیا شناخته شده است.

مدیر کل طب سنتی با تاکید بر این که ایران از 13 اقلیم، یازده اقلیم را دارد، ادامه‌ داد: ما در سال اقتصاد مقاومتی قرار داریم و باید بتوانیم از این دانش بومی استفاده کنیم تا نظام پزشکی کشور توسعه بیشتری یابد.

وی با تاکید بر ضرورت شناخت بیشتر نسبت به پتانسیل‌های گیاهان دارویی، تاکید کرد : بر این اساس دو واحد درسی در زمینه گیاهان دارویی در رشته‌های پزشکی و داروسازی ‌اضافه شده است که با این اقدام فارغ التحصیلان رشته پزشکی با ظرفیت‌های طب سنتی و گیاهان دارویی آشنا خواهند شد.

خدادوست همچنین یادآور شد: زمانی که ما برای اولین بار اقدام به ایجاد رشته تخصصی طب سنتی کردیم، یک دوره آموزشی از سوی شرکت دانش بنیانی که داروی “بنتیکید” را درست کرده است، برگزار شد.

منبع/ایسنا