dv2014008

همیشه داشتن تعادل در بدن لازم و ضروری است ، زمانی که تعادل بین قد و وزن برقرار باشد ، سلامت جسمی فرد در حد نرمال قرار دارد. اما بر هم خوردن این تعادل باعث می شود که فرد در طولانی مدت دچار بیماری ها و عارضه های خطرناکی شود.

برای اینکه فرزند چاق تان را لاغر کنید، هزار و یک دلیل وجود دارد. اما یکی از خطرسازترین اتفاقاتی که به دلیل چاقی می تواند گریبان فرزند تان را بگیرد، ریسک ابتلا به سرطان مثانه و روده بزرگ است. به گزارش روزنامه خراسان، محققان می گویند، احتمال ابتلای افراد به این سرطان ها در بزرگسالی، تا حدود زیادی به چاقی آنها در دوره نوجوانی بستگی دارد. از نظر پژوهشگران، بچه هایی که BMI آنها بالاتر از ۳۰ است، ۵۰ درصد بیشتر از دیگران با احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ، سرطان رکتوم و سرطان مثانه در بزرگسالی روبه رو هستند. محققان می گویند، سرطان مثانه دومین سرطان شایع دستگاه ادراری است که حدود ۷ درصد از سرطان های مردان و همچنین ۲ درصد از سرطان های زنان را تشکیل می دهد و اگر نوجوانان ما بتوانند تناسب اندام شان را حفظ کنند، تا حد زیادی می توانیم در مقابل این بیماری مقاومت کنیم.

 

 

 

نابارور می شود

 

چاقی فرزندتان را به ویژه در ۱۴ تا ۲۰ سالگی جدی بگیرید، زیرا محققان معتقدند نوجوانانی که در این سنین از اضافه وزن رنج می برند، بیشتر از دیگران در خطر ناباروری در سنین بالاتر قرار دارند. از نظر محققان این افراد در آینده علاوه بر ناباروری، احتمال دارد که به ناتوانی جنسی هم مبتلا شوند، چراکه درصد تستوسترون در این افراد، ۵۰ درصد از کسانی که با معضل چاقی روبه رو نیستند پایین تر است. به گزارش ایسنا، کمبود تستوسترون در این افراد، تنها باعث ناباروری شان در آینده نمی شود و به افزایش چربی های شکمی در آنها هم می انجامد. این افزایش چربی در ناحیه شکم و کاهش حجم عضله در نوجوانان چاق، می تواند باعث مقاومت بدن شان در مقابل انسولین و ابتلای آنها به دیابت هم شود.

 

افسرده می شود

 

تاثیر چاقی بر روان کودکان از همان دوران مهدکودک شروع می شود. محققان می گویند، بچه های چاق از همان دوران، دچار احساس تنهایی و ترس بیشتری می شوند. به گزارش رویترز، از نظر پژوهشگران، احساس تنهایی، افسردگی و اضطراب این کودکان بیشتر از همسن و سال های لاغرشان است و هرچه هم که زمان بیشتری بگذرد، این احساس در آنها تشدید می شود. بررسی ها نشان می دهد بچه های چاق، مهارت های کمتری نسبت به لاغرها در مدرسه به دست می آورند و پسران چاق در سنین مدرسه، رفتارهای برون گرایانه و صمیمانه کمتری را بروز می دهند و بیشتر از بچه هایی که وزن نرمال دارند، علائم افسردگی را در خود نشان می دهند.

 

بی خواب می شود

 

اگر فرزند نوجوان تان شب ها بی خواب می شود، قبل از بررسی هر موضوعی، وزنش را بررسی کنید، زیرا محققان معتقدند نوجوانان چاق، در معرض ابتلا به اختلالات خواب هستند. از نظر پژوهشگران، این نوجوانان سنگین وزن، دیرتر از همسن و سال های خوش اندام شان به خواب می روند و کمتر از آنها هم می خوابند. به گزارش ساینس دیلی، چاقی در ۹ تا ۱۸ سالگی، می تواند اختلالات جدی خواب را برای مبتلایان به همراه داشته باشد. البته به گفته محققان این مشکل در پسرهای چاق بیشتر خودش را نشان می دهد و دخترها حتی اگر اضافه وزن هم داشته باشند، زودتر تصمیم به خوابیدن می گیرند و ساعات بیشتری هم نسبت به پسران می خوابند.

 

ام اس می گیرد

 

اگر دختر کوچولوی تان چاق است، همین حالا به یک متخصص تغذیه مراجعه کنید. محققان می گویند این مشکل به ظاهر ساده، می تواند او را در بزرگسالی با خطر بروز بیماری «ام.اس» روبه رو کند. به گزارش ایسنا، احتمال ابتلا به «ام.اس» در زنانی که در دوران نوجوانی خود چاق بوده اند، دو برابر بیشتر از زنانی است که در سن نوجوانی لاغر بودند. یافته های محققان نشان می دهد زنانی که در ۱۸ سالگی شاخص توده بدنی آنها بیشتر از ۳۰ بوده،۵۰ درصد بیشتر از همسالان شان با چنین خطری تهدید می شوند. پس تا دیر نشده، یک رژیم غذایی مناسب و کمی ورزش را در برنامه روزانه فرزند تان جا دهید.

 

کور می شود

 

مراقب باشید؛ چاق بودن تنها بیماری قلبی و دیابت نمی آورد، فرزند چاق شما ممکن است به دلیل این مشکل، بینایی اش را هم از دست بدهد. محققان می گویند، کودکان چاق در معرض خطر نابینایی قرار دارند، زیرا احتمال ابتلای آنها به تومور مغزی کاذب افزایش پیدا می کند و این موضوع می تواند به نابینا شدن شان منجر شود. از نظر پژوهشگران، چاقی بیش از حد، احتمال ابتلای آنها به تومور مغزی کاذب را ۱۶ برابر از دخترانی که وزن طبیعی دارند بالاتر می برد. نوجوانان چاق ۱۱ تا ۱۶ ساله بیشتر از دیگران در معرض چنین خطری هستند و اگر به موقع این مشکل را درمان نکنند، احتمال دارد که فرزند شان دیگر نتواند دنیا را ببیند.