مراقبت از نوزادان موضوعی بسیار مهم است.البته این کار چندان آسان و ساده هم نیست و نیازمند توجهات بسیاری است.استفاده از بالش برای خوابیدن نوزادان یکی از سوالاتی است که ذهن مادران بسیاری را درگیر می کند. بسیاری از مادران این سوال را دارند که از چه سنی می توانند برای کودکشان از بالش استفاده کنند؟

 

آیا استفاده از بالش برای نوزاد اشکالی دارد؟

آیا از این که کودکتان هنوز روی یک سطح صاف بدون استفاده از بالش می خوابد، نگران هستید؟ به گفته کارشناسان استفاده از بالش برای کودک زیر دو سال توصیه نمی شود، زیرا احتمال خفه شدن وی وجود دارد.

نتایج مطالعات، نشان می دهد نوزادانی که برای آن ها از بالش استفاده می شود، در معرض خطر خفگی یا سندروم مرگ ناگهانی نوزاد(SID ) قرار می گیرند. گاهی حتی پس از پشت سر گذاشتن این سن حساس، استفاده از بالش برای کودک توصیه نمی شود.

 

سن مناسب کودک برای استفاده از بالش

برخی متخصصان اطفال می گویند: سن خاصی برای استفاده ازبالش وجود ندارد، در حالی که بعضی معتقدند یک سالگی، سن مناسبی است تا به تدریج کودک نوپا را به استفاده از بالش عادت داد.در یک سالگی خطر خفه شدن کودک تا حد زیادی کاهش می یابد. اما توصیه می شود هر آنچه احتمال خفگی کودک را افزایش می دهد، از گهواره او برداشته شود.

باید یک بالش سفت، کوچک و صاف برای کودک انتخاب کنید. گزینه بهتر آن است که صبر کنید تا زمانی که نوزاد عادت کند به جای گهواره روی تخت بخوابد.بالش های حاوی پر که فوق العاده نرم است، می تواند باعث بروز حساسیت در کودک شود و در صورت قرار گرفتن سر نوزاد زیر بالش، خطرخفه شدن وی وجود دارد.

 

نکاتی درباره بالش کودک

* بالش کودک باید کوچک، سفت و صاف باشد.

* از خریدن بالش نرم که می تواند باعث خفگی نوزاد شود، خودداری کنید.

* بالش نباید از پر باشد زیرا علاوه بر احتمال خفگی، نوک تیز انتهای پر می تواند به کودک آسیب برساند.

* اگر نمی دانید که بالش سفت است یا نرم، آن را کمی فشار دهید و به سرعت بازگشت آن به حالت اول توجه کنید. در صورتی که بازگشت به حالت اولیه طول بکشد، این نشانه سفت بودن بالش است. اگر به حالت اولیه باز نگردد یعنی این که خیلی نرم است. باید بالشی انتخاب کنید که نه خیلی نرم باشد و نه خیلی سفت.

 

چگونه شروع به استفاده از بالش کنیم

اگر تصمیم گرفته اید که بالش زیر سر کودک قرار دهید، در حالی که دارد به خواب می رود، این کار را انجام دهید.  اکنون به راحتی می توانید وضعیت کودک خود را ببینید و مطمئن شوید که سر کودک ثابت روی بالش می ماند.

در صورتی که کودک سرش را خیلی حرکت می دهد، بالش را به آرامی بردارید و به مدت چند هفته از آن استفاده نکنید. پس از مدتی، می توانید دوباره امتحان کنید و هنگامی که مطمئن شدید کودک سرش رادرست روی بالش قرار می دهد، می توانید استفاده از آن را شروع کنید.

گردآوری:گروه سلامت سیمرغ
منبع: سیمرغ