بیماری صرع یکی از رایج ترین و شایع ترین بیماری های مغزی در جهان است که تا امروز بالغ بر ۳۵ میلیون نفر را در کشورهای مختلف به خود مبتلا کرده است. با وجود آن که پزشکان و متخصصان زیادی در سراسر جهان برای درمان این بیماری تحقیقات و آزمایش های متعددی را به سرانجام رسانده اند اما هنوز درمان قطعی و حتمی برای این بیماری از سوی متخصصان طب رایج مشخص نشده است اما داروهای شیمیایی و طبیعی تسکین دهنده و کنترل کننده زیادی در جهان برای کنترل این بیماری وجود دارد. در این مطلب برخی از شیوه های طبیعی موثر در کنترل و درمان این بیماری را مرور می کنیم.
به اعتقاد کارشناسان و متخصصان طب مکمل و جایگزین، تنظیم ساعت خواب بیماران مبتلا به صرع یکی از ساده ترین شیوه ها برای کنترل حملات صرع و افزایش فواصل بین حملات و تشنج های ناشی از این بیماری است. استراحت کافی، خواب عمیق و آرام از مهم ترین نکاتی است که در تسکین حملات بیماران مبتلا به صرع از سوی درمانگران توصیه شده است. به اعتقاد درمانگران طب مکمل بی خوابی از جمله موثرترین عوامل در تشدید حملات و تشنج ها در بیماران دچار صرع است.
دم نوش زنجبیل یکی از مفیدترین چای های گیاهی است که برای تسکین دردهای ناشی از بیماری صرع به بیماران توصیه می شود. برای تهیه این دم نوش لازم است یک قاشق چای خوری زنجبیل را با مقدار کمی دارچین و یک چهارم قاشق مرباخوری زعفران مخلوط کرده و با ۲ لیوان آب دم کنید. نوشیدن این دم نوش به مقدار ۲ فنجان در روز برای تسریع روند درمان و تسکین مشکلات بیماری صرع مناسب است.
گیاه آویشن از دیگر گیاهان دارویی است که مصرف آن در میان مردم برای درمان بسیاری از بیماری ها رایج است. چای آویشن از دیگر چای های گیاهی است که برای تسکین دردهای ناشی از صرع و کاهش حملات آن بسیار مناسب است. برای تهیه این دم نوش بهتر است میزان مساوی از گیاه آویشن را با پونه کوهی مخلوط کرده و با ۲ لیوان آب دم کنید. نوشیدن این چای ۲ تا ۳ فنجان در روز توصیه شده است.
دم نوش دارچین و هل نیز از دیگر دم نوش های موثر در کنترل و تسکین حملات ناشی از صرع است. برای تهیه این دم نوش یک قاشق چای خوری دارچین را با ۱۰ عدد هل و ۲ لیوان آب دم کرده و پس از دم آمدن بنوشید.
چای گیاهی بهارنارنج نیز از دیگر دم نوش های موثر در تسکین سردردهای ناشی از صرع است که برای تهیه آن می توان مانند دم نوش دارچین عمل کرد و به جای دارچین از یک قاشق چای خوری گیاه بهارنارنج استفاده کرد.دم نوش گیاه دارویی سنبل الطیب نیز یکی از پرفایده ترین داروهای طبیعی برای درمان بیماری صرع است که به شیوه چای معمولی تهیه می شود.گیاه زوفا نیز از جمله گیاهانی است که بسیاری از درمانگران و متخصصان طب سنتی نوشیدن دم نوش، جوشانده یا عصاره آن را برای درمان سردردهای ناشی از میگرن، صرع و سردردهای مزمن توصیه می کنند.
افراد مبتلا به بیماری صرع بهتر است از مصرف مواد و نوشیدنی های حاوی کافئین اکیدا خودداری کنند. درمانگران مکاتب درمانی مختلف نوشیدن چای، قهوه، نسکافه و انواع نوشابه های گازدار را برای افراد مبتلا به صرع جایز نمی دانند. این گروه همچنین استفاده از مواد خوراکی شیرین مانند قندوشکر و شیرینی ها را مناسب حال افراد مبتلا به صرع نمی دانند. علاوه بر این، توصیه شده بیماران مبتلا به صرع مصرف انواع غذاهای آماده، تخم مرغ های ماشینی و استفاده از انواع گوشت های قرمز، سس، گوجه فرنگی، بادنجان، عدس، سیب زمینی را کمتر در رژیم غذایی روزانه خود مصرف کنند.
بسیاری از داروهای شیمیایی که برای بیماران مبتلا به صرع از سوی متخصصان در طب رایج، تجویز می شود، جذب برخی از ویتامین ها مانند کلسیم و ویتامین D را در بدن دچار اختلال می کند. از این رو برخی از بیماران مبتلا به صرع با مصرف داروهای شیمیایی به اندازه کافی از مواد خوراکی که در وعده های غذایی خود مصرف می کنند، کلسیم و ویتامین D دریافت نمی کنند. به همین دلیل به این گروه توصیه می شود در رژیم غذایی خود توجه زیادی به دریافت میزان کافی از این ۲ ویتامین داشته باشند.
در طول روز حتما ۲۰ دقیقه زمان برای پیاده روی در فضای باز و مناسب اختصاص دهید.
از استعمال دخانیات پرهیز کنید.
از میوه و سبزی های تازه حتما در ۲ وعده غذایی خود استفاده کنید.
ازحضور در فضا یا مکان هایی که موجب تحمیل استرس، فشار عصبی و اضطراب به شما می شود، خودداری کنید.
از خیره شدن به صفحه تلویزیون یا منابع نور به مدت طولانی پرهیز کنید.
در وعده های غذایی خود به طور ویژه از بادنجان استفاده کنید.
از شب زنده داری پرهیز کنید.
تنظیم ساعت خواب
هر روز چای زنجبیل بنوشید
ترکیب آویشن و پونه کوهی
تاثیر دارچین در کنترل حملات صرع
این نوشیدنی ها را به سبد غذایی تان اضافه کنید
دور این غذاها را خط بکشید
این ویتامین ها را فراموش نکنید
حتما بادنجان بخورید
صرع نیز راه حلی گیاهی دارد
۱۸ فروردین ۱۳۹۳ ۱۲:۳۷
سلام لطفا در نوشتن متن دقت لازم را داشته باشید در بالا نوشته اید حتما بادنجان بخورید ولی در موارد منع مصرف نیز نام بادنجان را آورده اید …..این به چه مفهوم است متشکرم