stronger kids

این مورد که تناسب اندام باعث  کم شدن تعدادی از مشکلات  سلامتی می شود بخوبی بررسی شده است، ولی اکنون، نخستین تحقیق درمورد ارتباط نیروی بدنی نوجوانان و کاهش ریسک ابتلا به بیماری قند، بیماری قلبی و سکته در مجله  Pediatricsبه چاپ رسید.

 تناسب فیزیکی در افراد جوان نه تنها به دلیل ایجاد عادات سلامت دائمی و ادامه  آن در بزرگسالی بلکه به علت تأثیرات مثبت کوتاه مدت و درازمدت آن بر سلامتی ارزش ویژه ای دارد. برای مثال در تحقیقی که اخیراً انجام گردید انجام ورزش نه تنها به عنوان عاملی برای رشد استخوانها و قویتر شدن آنها در زندگی بلکه به عنوان عاملی برای سلامت افراد در پیری معرفی گردید.

در تحقیق جدید که به سرپرستی دکتر Petersonاستادیار دانشگاه پزشکی میشیگان انجام شد خاطر نشان شده است که در پژوهش های قبلی بروی ارتباط قدرت ماهیچه ای در پسران نوجوان و چندین علت اصلی مرگ و میر در جوانان بالغ از جمله خودکشی و بیماریهای قلبی عروقی کار شده بود، اما محققین برای کاوش بیشتر تأثیر قدرت ماهیچه ای در پسران  و دختران  کلاس ششم بررسیهای جدیدی را آغاز کردند.

بطور کلی دانشمندان به ارزیابی اطلاعات سلامت بیش از 1400 کودک 10 تا 12 ساله  پرداختند. این اطلاعات شامل درصد چربی بدنی، مقدار گلوکز ، فشار خون ، میزان کلسترول وتری گلیسرید ( یکی از چربیهایی است که ممکن است خطر بیماری  قلبی را افزایش دهد) پرداختند.

قدرت عضلانی به همان اندازه ی سلامت قلبی کودکان مهم است. تحقیقات نشان می دهد خطر ابتلا به دیابت و بیماری قلبی در کودکان قویتر به مراتب کمتر است

 اطلاعات استفاده شده در این تحقیق از مطالعه ای مداخلات سلامت قلب وعروق بروی دانش آموزان کلاس ششم در 17 مدرسه در میشیگان  از سال  2005 تا 2008 اقتباس گردید.

محققین از آزمون استاندارد ارزیابی قدرت ماهیچه ای برای سنجش قدرت عضلانی نوجوانان استفاده  کردند(standardized handgrip strength assessmen).

علاوه براین تناسب قلبی- تنفس شرکت کنندگان اندازه گیری گردید. این اندازه گیری معیاری برای ارزیابی مقدار انتقال اکسیژن  به عضلات  هنگام  ورزش  طولانی مدت و میزان  توانایی ماهیچه ها برای جذب  واستفاده از اکسیژن  است.

 نتایج نشان داد نوجوانانی که نسبت  قدرت ماهیچه ای به حجم بدن آنها  بیشتر است بطور مشخصی  در معرض خطر کمتری برای ابتلا به دیابت و بیماری قلبی هستند.

دکتر Petersonمی گوید: این عقیده که نمایه ی  توده ی بدنی، رفتارهای بی تحرکی  و میزان  پایین آمادگی  قلبی عروقی با دیابت، بیماری قلبی و سکته ارتباط دارد، فراگیر شده است اما یافته های تحقیق ما نشان داد قدرت عضلانی  ممکن است نقش مهم وهم اندازه ای درسلامت  کاردیومتابولیکی کودکان داشته باشد.

 پرفسور Gordonاز دانشگاه Baylorازتگزاس وهمکار این تحقیقات  می گوید: فعالیت های تقویت کننده ی عضلات  به اندازه ی  شرکت در فعالیت های فیزیکی دیگر مهم هستند.

دانشمندان خاطر نشان می کنند که کودکان  قویتر همچنین تمایل به داشتن  BMIکمتر، درصد چربی بدنی پایین تر، دور کمر کوچکتر و تناسب اندام بیشتری دارند. دانشمندان معتقدند پژوهش اخیراولین تحقیقی است که نشان می دهد بین قدرت عضلات  و خطر ابتلا به دیابت، بیماری قلبی وسکته  درنوجوانان رابطه وجود دارد. این ارتباط  حتی پس از تطابق برای BMI، فعالیت بدنی وتناسب قلبی تنفسی همچنان برقرار است.

 پترسون می گوید: هر چه قویتر باشید به نسبت نمایه ی بدنیتان ، شما از سلامت بیشتری برخوردار خواهید بود.

او می افزاید: ورزش، شرکت  در ورزش های گروهی یا فعالیت های تفریحی که سبب افزایش قدرت عضلانی در کودکان میشود باید به مداخلات سنی کاهش وزن کودکان  و نوجوانان افزوده  شود تا از خطر ابتلا به بیماریهای جدی در نوجوانی کاسته گردد.

منبع-http://diabetestma.org