بهبود قدرت تفکر، کم شدن اشتها، پایین آوردن فشارخون فواید بالقوه استفاده از شکلات پررنگ است.محققان در حال حاضر بروی مواد تشکیل دهنده شکلات که شاید در جلوگیری از چاقی و دیابت نوع2 تاثیر داشته باشند، در حال تحقیق هستند. آنها دریافتند یکی از انواع خاص آنتی اکسیدانهای موجود در کاکائو در موشهای آزمایشگاهی از اضافه وزن جلوگیری کرده وسبب کاهش مقدار قند خون در این حیوانات می شود.
دانشمندان دریافتند مصرف شکلات تیره دارای فواید بالقوه ای برای سلامتی است آنها در حال بررسی اجزاء موثر این نوع شکلات در پیشگیری از چاقی و دیابت نوع2 هستند.
نتایج این تحقیق در مجله ی ACS’ Journal of Agricultural & Food Chemistry منتشر شد.
دکتر Neilson و همکارانش توضیح می دهند که کاکائو ، جزء اصلی شکلات یکی از مواد غنی از فلاونول است. این خبر بسیار خوبی برای عاشقان شکلات است زیرا تحقیقات قبلی نشان داده است فلاونولهای موجود در سایر مواد غذایی نظیر انگور و چای می توانند به جلوگیری از اضافه وزن و پیشگیری از دیابت نوع 2 کمک کند. اما همه ی انواع فلاونولها دارای این خواص نیستند. کاکائو دارای چندین نوع مختلف از فلاونول ها می باشد، بهمین علت تیم دکتر Neilson تصمیم گرفتند این اجزاء را از هم جدا کرده و فواید سلامت هر کدام را بطور جداگانه بررسی کنند.
دانشمندان گروهی از موشها را که با رژیم های غذایی مختلف تغذیه می شدند ( رژیم پرچرب و کم چرب ) با ساپلیمنت هایی از انواع مختلف فلاونولها تغذیه کردند. آنها دریافتند افزودن نوع خاصی از این ترکیبات که به نام oligomeric procyanidins یا PCs معروف هستند به غذای موشها سبب ایجاد تفاوت زیادی در کاهش وزن موشهایی که تحت تغذیه ی پرچرب بودند، می شود.آنها همچنین دریافتند این ماده موجب بهبود تحمل گلوکز می گردد که بطور بالقوه به پیشگیری از دیابت نوع2 کمک می کند. بنظر می رسد PCs دارای بیشترین فعالیت ضد چاقی و ضد دیابتی در میان فلاونول های موجود در کاکائو بخصوص در دوز پایین است که در این تحقیق استفاده گردید.
منبع-http://diabetestma.org