ابولا از شایع ترین انواع بیماری های ویروسی در کشور های توسعه نیافته است. این بیماری از جمله بیماری های مشترک بین انسان و حیوانات است و برخی معتقدند ریشه اولیه این ویروس نیز به حیوانات به ویژه میمون ها برمی گردد. ابولا از جمله بیماری های واگیر و بسیار خطرناک است. به تازگی محققان به حقایق ترسناکی درباره این بیماری دست یافته اند. با دکتر سلام همراه باشید.
محققان می گویند نشانه هایی کشف کرده اند که ویروس «ابولا» می تواند در ریه های فردی که از این بیماری بهبود یافته، کمین کرده و تولید مثل کند.
ویروس ابولا با عفونی کردن ریه ها و گسترش در آن ها، باعث آسیب ریه می شود. محققان در رابطه با این امر مشکوک بودند، اما مطمئن نبودند که این ویروس، ریه ها را عفونی می کند.
دکتر گیوسپ ایپولیتو و همکارانش در موسسه ملی بیماری های عفونی در رم، ریه ها و خون یک بیمار مبتلا به عفونت ابولا را تحت بررسی قرار دادند. محققان علائمی را پیدا کردند که نشان می دهد این ویروس تقریبا به مدت یک هفته در ریه ها باقی می ماند و پس از آن دیگر در خون بیمار دیده نمی شود، با این حال ممکن است تکثیر پیدا کند.
نویسندگان این مطالعه با اشاره به روشی که این ویروس در بدن باقی می ماند، بیان داشتند که این مطللب، نقش عمده بافت های تنفسی را در ایجاد بیماری عفونی ابولا نشان می دهد.
محققان گفتند که آن ها هنوز می خواهند میزان عفونت ریه و اینکه آیا آن نقش مهمی در گسترش ابولا ایفا می کند یا نه، را دریابند
منبع: مهر