درباره فواید استفاده از ذرت چه میزان اطلاع دارید ارزش تغذیه ای این ماده غذایی به چه صورت است ؟نظر متخصصین تغذیه در این زمینه چیست ؟گیاه ذزت چه کاربردهای درمانی در طب سنتی دارد ؟در ادامه این بخش به سیزده نکته درباره ذرت اشاره خواهیم کرد.
نکته درباره ذرت
۱- ذرت گیاهی است علفی و یکساله که ارتفاع آن تا ۲ متر میرسد.
۲- قسمت مورد استفاده ذرت، دانهها و کاکل آن است که در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی-بهداشتی مورد استفاده قرار میگیرد.
۳- مهمترین ترکیبات روغن ذرت شامل اسیدهای چرب پالمیتیک، استئاریک، اولئیک، لینوئیک، آراشیدیک و لینوسریک است. بیشترین مصرف این روغن در تغذیه میباشد زیرا حاوی درصد بالایی از اسیدهای چرب اشباعنشده است.
۴- کاکل ذرت دارای خاصیت بسیار قوی ادرارآوری است که مربوط به میزان بالای پتاسیم آن است. در طب عوام برای لاغر شدن، روماتیسم و آرتریت روماتوئید مصرف میشود.
۵- ۵/۰ گرم از کاکل ذرت را در نصف لیوان آب سرد بریزید؛ سپس برای مدت کوتاه (حداکثر پنج دقیقه) بجوشانید و صاف کرده آن را میل کنید. این میزان مصرف را میتوان به عنوان ادرارآور سه تا چهار بار در روز تکرار کرد
۶- عصاره کاکل ذرت به همراه گیاهان دیگر به عنوان ادرارآور تهیه شده و در بازار جهان وجود دارد
۷- کاکل ذرت بهتر است به علت تحریک رحم، در بارداری و شیردهی مصرف نشود
۸- مقدار بیش از اندازه دارویی یا به مدت طولانی مصرف نشود
۹- مصرف کاکل ذرت گاهی در بعضی افراد ایجاد حساسیت میکند.
۱۰- از آنجا که کاکل ذرت خاصیت ادرارآوری قوی دارد، ممکن است سنگهای مجاری ادرار حرکت کرده و ضمن دفع شدن باعث خراش یا زخم و در نتیجه ناراحتی یا عفونت شوند، لذا باید در میزان مصرف آن احتیاط کرد
۱۱- کاکل ذرت به همراه گیاهان دیگر نظیر خارخاسک و دم گیلاس در طب عوام به عنوان دفع سنگ کلیه مصرف میشود.
۱۲- برای نگهداری بهتر روغن ذرت، باید آن را دور از نور، هوا و حرارت کمتر از ۲۵ درجه قرار داد
۱۳- چون قسمت اعظم روغن ذرت از اسیدهای چرب اشباعنشده تشکیل شده است، یکی از روغنهای ایدهآل در تغذیه بوده و میزان کلسترول خون را نسبت به روغنهای دیگر کمتر کاهش میدهد.
سلامتیسم