برخی معتقدند استفاده از تخم کبوتر می توانددر بازکردن زبان کودک تاثیرگذار باشد و باعث بهبود سخن گفتن وی شود می خواهیم به بررسی درستی یا نادرستی این باور بپردازیم برای کمک به زبان گشودن و سخن گفتن اطفال از چه روش هایی می توانیم کمک بگیریم .

آیا می‌دانید «آلبرت انیشتین» هم تا سه سالگی حرف نمی‌زد و سرانجام، وقتی به حرف آمد، تا ۹ سالگی، نمی‌توانست کلمات را خیلی خوب ادا کند؟
«نمی‌دونم چرا حرف نمی‌زنه. فقط توی همین یه کار، تاخیر داشته؛ منظورم اینه که به‌موقع، یاد گرفت بشینه یا راه بره، ولی هنوز، جز چندتا کلمه ساده، چیزی نمی‌تونه بگه. جمله‌سازی رو که دیگه حرفش رو نزنید. خیلی نگرانشم؛ نکنه یه مشکل جدی داشته باشه؟» این‌ها، جملات آشنایی است که ممکن است از والدین اطراف‌تان شنیده باشید یا خودتان، به‌عنوان پدر یا مادر، با این مشکل، دست به گریبان باشید.کودکان را باهم مقایسه نکنید.

✔️بچه‌ها معمولا از شش ماهگی به بعد استفاده از کلمات تک‌سیلابی مثل دا، با، ما، قا و… را شروع می‌کنند که گاهی هیچ مفهوم خاصی ندارد و گاهی هم برای به کار بردن یک اسم خاص مورد استفاده قرار می‌گیرد.

✔️بین هشت تا ده ماهگی کودک می‌تواند از کلمات دو سیلابی مثل ماما، بابا، دادا و… استفاده کند، اما لزوما همه این کلمات به کار برده شده از سوی او معانی مشخصی ندارند.

✔️ از 11 ماهگی تا یک سالگی انتظار می‌رود کودک کلماتی مثل ماما و بابا را با مفهوم مشخصی ادا کند و از یک سالگی به بعد، کلمات مامان و بابا باید به صورت اختصاصی برای پدر و مادر استفاده شود.

✔️معمولا بچه‌ها تا ۱۸ ماهگی می‌توانند شش تا هشت کلمه ادا ‌کنند و از ۱۸ ماهگی به بعد دامنه لغات آنها بیشتر می‌شود به طوری که تا دو سالگی به ۳۰ تا ۵۰ کلمه می‌رسد، اما این در حالی است که اغلب آنها قادر به جمله‌سازی نیستند.

✔️ از دو سالگی به بعد استفاده از جملات دو کلمه‌ای شروع می‌شود و کودک در سه سالگی براحتی جملات سه تا چهار کلمه‌ای هرچند با بیان کودکانه می‌سازد و حرف زدنش هم بمراتب روان‌تر و قابل فهم‌تر خواهد بود.

? به طور کلی این روند در بیشتر بچه‌ها دیده می‌شود، اما یک قانون مشخص و از قبل نوشته شده نیست، چراکه در برخی خانواده‌ها کودک با تاخیر شروع به حرف زدن می‌کند و در برخی خانواده‌ها زود به حرف افتادن کودک باعث تعجب اطرافیان می‌شود. شاید جالب باشد بدانید کودکانی که در خانواده‌های پرجمعیت زندگی می‌کنند و خواهر یا برادر دارند، زودتر شروع به حرف‌زدن می‌کنند، اما بچه‌های تک‌فرزند که در خانواده‌های کم‌جمعیت زندگی می‌کنند، دیرتر به حرف می‌افتند.

⊗ تخم کبوتر و زبان باز کردن کودک:

یکی از باورهای نادرست بویژه در قدیمی‌ترها این است که دادن تخم کبوتر به کودک باعث به حرف افتادن او می‌شود یا مشکل لکنت زبان را درمان می‌کند. در حالی که اگر والدین آگاهی و اطلاعات خود را بالا ببرند و با مکانیسم صحبت کردن آشنایی داشته باشند از خوددرمانی‌های اینچنینی پرهیز می‌کنند و به فکر درمان‌های علمی می‌افتند.


منبع: دکتر سلام