آیا تابحال با ریواس مربا تهیه کرده اید این مربای لذیذ و خانگی طرفداران زیادی دارد می خواهیم در این بخش شما را با روش تهیه این مربا آشنا کنیم به این منظور نیاز به شکر ،آبلیمو ،ریواس و زنجبیل یا چوب دارچین دارید با ما در ادامه این مطلب همراه باشید .
مربای ریواس، ترشی ریواس، لواشک ریواس، خورشت ریواس و … با استفاده از ساقه ریواس تهیه میشوند. طرز تهیه مربای ریواس خوشمزه را در اینجا بخوانید.
ریواس از گیاهان بومی بهاری و از تیره هفتبندان یا ترشک است. این گیاه به صورت طبیعی و دیمی و بدون نیاز به آبیاری رشد میکند و در مناطقی که گل لاله وجود دارد یافت میشود. ریواس در دامنه بینالود، کوهستانهای آذربایجان و کردستان و بلندیهای البرز در شمال تهران و همچنین در شهرستان گناباد میروید.
قسمتهای مورد استفاده گیاه ریواس در آشپزی، ساقه ترش و ترد این گیاه است که با استفاده از آن میتوان مریای ریواس، خورشت ریواس، لواشک ریواس، شربت ریواس و … تهیه نمود.
این بار با طرز تهیه مربای ریواس ترش و خوشمزه آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه مربای ریواس:
ریواس پاککرده و خردشده | 1 کیلوگرم |
شکر | 1 کیلوگرم |
آبلیمو | 2-3 ق غذاخوری |
زنجبیل یا چوب دارچین | یک تکه کوچک |
طرز تهیه مربای ریواس:
- برای تهیه مربای ریواس ابتدا ریواسهای پاککرده و خردشده را همراه با زنجبیل یا دارچین و آبلیمو داخل یک قابلمه بزرگ و جادار بریزید.
- روی مواد شکر بپاشید و آنها را زیر و رو کنید و 1 شب در جای خنک مثل یخچال قرار دهید.
- پس از این مدت، قابلمه را روی شعله ملایم قرار دهید تا بهجوش بیاید.
- ریواس بعد از شکرپاششدن کمی آب میاندازد اما اگر دیدید کم آب است، 1 پیمانه آب اضافه کنید.
- بعد از اضافهکردن آب، شعله را زیاد کنید تا مربا بجوشد و قوام بیاید.
- وقتی مربا به غلظت مناسب رسید، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید خنک شود.
- زنجبیل یا چوب دارچین را در اخر در اورید.
- مربای خنکشده را داخل شیشههای تمیز و خشک بریزید و داخل یخچال نگهداری کنید.
نکته مهم درباره ظرف مناسب پخت مربا:
- بهترین ظرف برای پخت مربا دیگ یا قابلمه مسی سفید شده است. چون روکش سفید این ظرف، در رنگ و مزه مربا هیچ تاثیری نمیگذارد.
- بعد از قالمه مسی، ظرف لعابی و بعد از آن قابلمه چدنی برای این کار مناسب است.
- از دیگ آلومینیومی و تفلون مربای زلال و خوش رنگ در نمیآید.
- دیگ کم عمق و پهن برای پختن مربا بهتر از دیگ عمیق است،چون که سطح اتش خور دیگ پهن بیشتر است و عمل تبخیر زودتر در ان صورت میگیرد.این خاصیت در مرحله اخر پختن مربا به ویژه مهم است.در چنین دیگی شهد مربا زودتر قوام میآید و رنگ و مزه میوه بهتر حفظ میشود.
مربای ریواس تهمزه ترشی دارد پس میتوانید در صورت تمایل، مقدار شکر آن را بیشتر در نظر بگیرد. امیدواریم این مربای خوشرنگ و خوشمزه را تهیه کرده و از طعم آن لذت ببرید. نوش جان.
گردآوری: مجله اینترنتی ستاره