کشور چین قصد دارد با مطالعه و تحقیق رصد خانه ملی نجوم چین مرتفع ترین رصدخانه امواج گرانشی را در تبت در مرز مشترک با هند و مرتفع ترین نقطه جهان یعنی کوه هیمالیا بسازد و امواج گرانشی زمین را بررسی و تجزیه و تحلیل نماید.چین قصد دارد مرتفع ترین رصدخانه امواج گرانشی را در تبت بسازد.

 به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیلی گالاکسی، چین این رصد خانه را در ارتفاع ۵۲۵۰ متری بالاتر از سطح دریا و در نزدیکی مرز منطقه تحت کنترل هند می سازد. ساخت رصد خانه در این نقطه به ستاره شناسان چینی کمک می کند اطلاعات امواج گرانشی اولیه را در نیمه شمالی کره زمین جمع آوری کنند.

یائو سونکویینگ محقق ارشد رصد خانه ملی نجوم از  آکادمی علوم چین می گوید: نام این رصد خانه Ngari  و تلسکوپ اصلی آن  Ngari No ۱ است.

این رصدخانه طی دو مرحله ساخته می شود که در دومین مرحله ساخت آن، مجموعه ای از تلسکوپ ها در ارتفاع ۶ هزار متری بالاتر از سطح دریا ساخته می شوند. در همین راستا پیش بینی می شود نخستین تلسکوپ رصدخانه  Ngari  در ۲۰۲۱ میلادی فعالیت خود را آغاز کند.

به گفته یائو  رصد خانه Ngari در کنار تلسکوپ قطب جنوب در صحرای شیلی، یکی از مراکز برتر مشاهده امواج گرانشی در نیم کره شمالی خواهد بود. منطقه Ngari که رصد خانه در آن ساخته می شود، به دلیل وجود ارتفاع زیاد، آسمان صاف و  فعالیت های محدود انسان در منطقه یکی از بهترین نقاط در جهان برای ردیابی امواج در  فضا است.

این پروژه توسط موسسه High Energy Physics، رصدخانه ملی و موسسه میکروسیستم و اطلاعات فناوری شانگهای اجرا خواهد شد.

منبع/مهر