خرید شرکت نوکیا توسط شرکت ماکروسافت و ساخت اولین گوشی های پرچم دار ویندوز فونی توسط این شرکت موج نظرات مثبت و فروش بالایی را به راه انداخت تا جایی که گوشی لومیا ماکروسافت با قابلیت پشتیبانی ویندوز به یکی از گزینه های جدی خرید کاربران تبدیل شد.بررسی های موسسه تحقیقاتی گارتنر نشان می دهد میزان عرضه رایانه ها و گوشی های مجهز به ویندوز در دو سال آینده باز هم کندتر شده و در نهایت تا سال ۲۰۱۹ اپل و گوگل بر این بازار مسلط می شوند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نتورک ورلد، مایکروسافت از دهه ۸۰ میلادی به این سو حاکم مطلق بازار سیستم عامل ها بوده، اما با همه گیرشدن استفاده از گوشی و تبلت و دیگر وسایل الکترونیک قابل حمل و بی توجهی این شرکت به تحول مذکور کم کم زمینه برای تضعیف جایگاه قدیمی این شرکت فراهم شده است.
کارشناسان گارتنر می گویند امسال برای اولین بار در قرن بیست و یکم تعداد محصولات عرضه شده اپل که مجهز به سیستم عامل های مک و iOS هستند از تعداد محصولات ویندوزی بیشتر خواهد شد و پس از گوگل که با آندروید در رتبه اول است، اپل در رتبه دوم و مایکروسافت در رتبه سوم قرار می گیرد.
این شکاف در سال های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ افزایش یافته و از همین رو مایکروسافت دیگر قادر به جبران عقب ماندگی خود نخواهد بود.
البته تعداد محصولات مجهز به سیستم عامل های iOS و مک که در سال ۲۰۱۶ عرضه شدند در مجموع ۲۴۸ میلیون واحد بود که نسبت به سال ۲۰۱۵ ده درصد کاهش نشان می دهد. علت این امر کاهش فروش آیفون بوده که اپل امیدوار است این وضعیت در سال ۲۰۱۷ تغییر کند.
گارتنر نیز پیش بینی مشابهی در مورد بازار سیستم عامل ها دارد و معتقد است این رقم با رشد ۸ درصدی در سال ۲۰۱۷ به ۲۶۸ میلیون دستگاه و در سال ۲۰۱۸ با رشد ۳ درصدی به ۲۷۶ میلیون دستگاه می رسد و در سال ۲۰۱۹ هم سه درصد دیگر افزایش یافته و به رقم ۲۸۵ میلیون واحد خواهد رسید.
در مقابل ویندوز در سال ۲۰۱۷ بر روی ۲۵۲ میلیون واحد دستگاه نصب خواهد شد که این رقم هر سال ۳ درصد نزول کرده و در سال ۲۰۱۸ به ۲۵۳ و در سال ۲۰۱۹ به ۲۵۷ میلیون واحد دستگاه کاهش می یابد. این شکاف ۲۷ میلیون واحدی در سال ۲۰۱۹ برتری سیستم عامل های اپل بر مایکروسافت را تثبیت خواهد کرد.
دیگر پیش بینی های گارتنر نشان دهنده رشد بازار تلفن همراه در بازارهای نوظهور قاره آسیا و اقیانوسیه در سال جاری میلادی است و این بازار در اروپا و آمریکا چندان پررونق نخواهد بود. از سوی دیگر بازار رایانه های شخصی و ثابت هم کماکان بی رونق خواهد بود و علت اصلی ضربه خوردن ویندوز نیز همین موضوع است.
منبع/مهر