گلوتن پروتئینی است که در گندم و جو یافت میشود.در ایالات متحده آمریکا گرایش افراد به استفاده از رژیم های غذایی بدون گلوتن بسیار زیاد شده است و این رژیم در بین افراد محبوبیت بسیاری یافته است.به طوری که مطابق با نظر سنجی ها از هر 5 نفر،1 نفر گلوتن غذای خود را محدود یا حذف میکند.
محققان مطالعه میگویند که برخی از پیروان رژیم بدون گلوتن که در آنها بیماری سلیاک تشخیص داده نشده، ممکن است به حساسیت به گلوتن غیرسلیاکی دچار باشند.
افرادی که دچار حساسیت به گلوتن غیر سلیاکی هستند هم علائم مشابهی دارند. مبتلایان به آلرژی گندم هم برای پیشگیری از واکنش آلرژیک از این رژیم پیروی میکنند.
با این حال متخصصان میگویند که دیگران به این رژیم نیازی ندارند. رژیم بدون گلوتن کمفیبر و غنی از چربی و کالری است.
به علاوه این رژیم افراد سالم را در معرض کمبود مواد مغذی مثل اسید فولیک، ویتامین ب و آهن قرار میدهد. بنابراین پیروی از آن در افراد سالم توصیه نمیشود.
منبع سلامانه