یکی از مواد غذایی محبوب که در سفره های زیادی موجود است گوشت میباشد که مزه لذیذی به غذا میدهد.گران شدن این ماده غذایی در چند هفته ای که گذشت اخبار اقتصادی را به خود اختصاص داد و افزایش پانصد تا هزار تومانی آن در هر هفته سبب شد که بعضی اقشار جامعه با درآمد کم نتوانند آن را خریداری کنند و سفره شان کوچک شد.
این نوسان قیمت از آبان ماه سال جاری آغاز شد و مسئولین گاهی افزایش قیمت را به ورود زائران کربلای معلی نسبت دادند و گاهی به گرانی دلار! البته در این بین اظهارات ضد و نقیضی نیز از سوی مسئولین امر شنیده شد به طور مثال علیاصغر ملکی ( رئیس اتحادیه تهیه و توزیعکنندگان گوشت گوسفندی) در گفت و گو با ایسنا گرانی گوشت را ناشی از کمبود آن در بازار دانست و در مقابل منصور پوریان (رئیس شورای تامین کنندگان دام زنده)گفت: هیچ کمبودی در تولید، تامین و عرضه دام زنده سبک و سنگین نداریم و امسال با اضافه شدن ۱۳ میلیون راس دام سبک به تولید ۶ تا ماههای آینده با ازدیاد دام زنده مواجه خواهیم شد!
گذشته از توجه به این دلیل تراشی ها، بانک مرکزی کشور در آخرین گزارش آماری خود در خصوص شاخص قیمت کالا و خدمات(دی ماه۹۵) در کنار افزایش قیمت ۱.۵ درصدی لبنیات ، ۰.۱ درصدی برنج و ۴.۱ درصدی میوه رسما بهای گوشت قرمز را با ۰.۶ درصد افزایش اعلام کرد.
البته هرچند همواره شاخص قیمت بانک مرکزی با آنچه در بازار رخ می دهد متفاوت است اما این گزارش حاکی از آن است که برای چندمین بار در سال جاری کالاهای اساسی خانوار رشد قیمت داشته است و این بار این افزایش یکی دیگر از مواد غذایی مرتبط با سلامت خانوار و جز لاینفک غذاهای ایرانی یعنی گوشت را بیش از پیش مبتلا کرده است.
متاسفانه افزایش قیمت لبنیات و حتی میوه ها در حالی رقم میخورد که نه تنها یارانه ها افزایش نیافته است بلکه سیاستهای دولت از حذف یارانهها در میان اقشار مختلف جامعه حکایت دارد. این افزایش قیمت ها تاکنون مواد لبنی و پروتئینی را از سر سفره ها بسیاری از خانوارها برچیده و و این اتفاقی نیست که بتوان بی تفاوت از آن گذشت چرا که بر اساس آمار بسیاری از کارشناسان مربوطه توده ای از جامعه به دلیل رشد شتاب زده قیمت ها در حال ابتلا به فقر غذایی هستند و این به معنای تهدید سلامت نسل آینده است و نیازمند وروذ سازمان های حوزه بهداشت و سلامت در حمایت از حقوق مصرف کنندگان و آسیب شناسی و حل مشکل افزایش قیمت گاه و بی گاه کالاهای اساسی سبد خانوار دارد. البته باید اذعان کرد در حالی که هیچ مسئولی حاضر به پاسخگویی و کنترل قیمت کالاها نیست، انتظار کار کارشناسی و آسیب شناسی دلیل این همه سربه فلک کشیدن توقع زیادی است و باید ماند و با اندوه کوچک تر شدن سفره بسیاری از هموطنان را نظاره کرد
منبع : ایران ویج