از کودکی به همه آموخته اند که نباید ادرار را نگه داشت و به موقع باید آنرا دفع کرد، حتی در آموزه های دینی ما نیز توصیه بسیاری به این امر شده است. نگه داری داری ادرار می تواند آسیب های جبران ناپذیری را به دستگاه گوارش و اندام های دفعی وارد سازد. برای پیشگیری از این امر با دکتر سلام همراه باشید.

در صورت امتناع از دفع به موقع ادرار، شرایط رشد باکتری‌ها فراهم می‌شود و درنتیجه احتمال عفونت افزایش می یابد.

 

مصرف غذاها و مایعات به پر شدن مثانه منجرمی‌شود. مثانه فقط حجم معینی را در خود نگه می دارد و زمانی که  بیشترازحد پر ‌شود، به مغز علامت نیاز به دفع ارسال می‌کند. در صورت امتناع از دفع به موقع ادرار،  شرایط رشد باکتری‌ها فراهم می‌شود و درنتیجه احتمال عفونت افزایش می یابد. در این مطلب به چند پیامد نگه ‌داشتن ادرار اشاره‌ شده است.
*عفونت معده:
نگه‌داشتن ادرارنه ‌تنها  باعث درد در قسمت تحتانی شکم می شود بلکه خطر ابتلا  به عفونت معده را   هم  افزایش می دهد.  زمانی که میکروب‌های موجود  در ادرار از بدن خارج نمی شود،  فرد دچار عفونت معده هم می‌شود.
* عفونت مجرای ادراری:
نگه ‌داشتن ادراربرای مدت ‌زمان طولانی، بدن را در معرض باکتری‌های مضرقرار می‌دهدو احتمال ابتلا به عفونت ادراری (UTI) یا عفونت مثانه را افزایش می‌دهد.
* درد هنگام دفع:
نگه ‌داشتن ادرار اگر به طور مدام تکرار شودباعث درد شدید هنگام دفع ادرار می‌شود.
* تب:
نگه ‌داشتن ادرار برای مدت طولانی، مانع دفع باکتری موجود در بدن می‌شود و این به ‌نوبه خود باعث  بروز تب خواهدشد.
* تورم مثانه و خطر بروز سرطان:
هنگام مصرف آب مثانه به‌آرامی پرمی‌شود و در صورت دفع نشدن مثانه متورم می‌شود. پیشگیری نکردن از تورم مثانه به سرطان مثانه منجر می شود.
* سنگ کلیه :
آب به پاک ‌سازی  کلیه‌ها کمک می‌کند. اما زمانی که ادرار برای مدت طولانی نگه ‌داشته شود، به ‌طورجدی روی کلیه تاثیر می گذارد و به سنگ کلیه و درد منجر می شود.
* کیست:
کیست کلیه نوعی التهاب است. این‌ مشکل عمده ای است که بیشتر در زنان رخ می‌دهد.
* درد در قسمت تحتانی شکم:
نگه‌داشتن طولانی‌مدت ادرار، در قسمت تحتانی شکم درد  ایجاد می‌کند.
منبع: خراسان