ن

مقداربسیاری از وعده های غذایی و حجم کم هر وعده غذایی گفتاری است که بسیاری از کارشناسان تغذیه ورزشی به بکارگیری مفید آن تاکید می کنند  تا انجا که برخی از پرورش اندام کاران حرفه ای بر این باورند حتی با ۴ وعده غذایی در طول روز هم نمی توان تغییر عمده ای را در تیپ بدنی بوجود آورد و به ۵ وعده غذایی (بدون احتساب مکمل ها) معتقد هستند این روش در مقایسه با روش سنتی ۳ وعده ای مزایای بسیاری دارد

برای توضیح این روش تغذیه به ذکر مثال می پردازیم بدن انسان را بمانند یک اجاق شومینه و مواد غذایی را تکه های هیزم فرض کنید در چه حالتی می توان یک گرمای ثابت با کمترین مقدار مواد زائد (دوده )داشته باشیم ؟
در صورتی که تکه های هیزم در نوبت های متعدد و منظم و با مقدار های کم مصرف شوند و در نقطه مقابل اگر یک یا ۲ نوبت و به مقدار زیاد هیزم ها را وارد اجاق کنیم گرمای تولید شده نامنظم بوده و مقدار زیادی دوده خوهیم داشت
بدن انسان دارای یک سیستم هوشمند می باشد که هماهنگ با رژیم غذایی انرژی خود را تقسیم بندی میکند به این معنا که اگر یک رژیم خاص را ادامه دهید بعد از یک مدت کوتاه (بسته به فاکتور های متعدد و متفاوت در هر شخص ) بدن ما به نوع رژیم عادت میکند و با توجه به مقدار کالری دریافتی تقسیم انرژی میکند مثلا در زمان روزه داری بدن ما بعد از چند روز احساس میکند که بعد دریافت اولین وعده غذایی به مدت چندین ساعت هیچ ماده غذایی را دریافت نمیکند لذا شروع به پس انداز مواد غذایی در کبد و عضلات (گلیکوژن) و در نهایت بصورت بافت چربی می نماید در انتهای ماه اگر چه از لحاظ وزنی لاغر نشده ایم اما مقدار زیادی بافت های ماهیچه ای را با چربی معاوضه کرده ایم ….

نکته دیگر اینجاست که سیستم گوارش بدن ما قادر به جذب مقدار محدودی از مواد غذایی (به ویژه پروتئین ها ) در هر وعده غذایی می باشد که این مقدار نیز با توجه به جنسیت (مرد یا زن ) سن و وزن و … متغیر می باشد مقدار نرمال جذب پروتئین یک انسان بالغ در هر وعده غذایی ۳۰الی ۴۰ گرم می باشد
برای رساندن ۲۲۰ گرم پروتئین به یک شخص ۱۰۰ کیلویی چاره ای جز استفاده از ۵ وعده غذایی بعلاوه دو وعده مکمل پروتئین نداریم
اگر فرضا ۳ وعده ساندویچ مصرف روزانه ما باشد مصرف این ۳ وعده در ۶ نوبت (۶نصفه ساندویچ) انرژی بیشتری را نسبت به میل نمودن همان مقدار در ۳ نوبت ازاد میکند و علت این امر جذب بهتر آن و کم کردن میزان ذخیره چربی می باشد
از یک سو روند تبدیل شدن مواد غذایی در بدن ما به گونه ای است که قند ها ساده کربوهیدرات ها و حتی پروتئین های مازاد در یک وعده غذایی تبدیل به چربی می شوند اما روش معکوس انجام نمی پزیرد یعنی چربی ها تبدیل به پروتئین نمی شوند
همانطور که می دانید پروتئین مهمترین ماده برای سلامتی و رشد عضلات است
علت نامتناسب بودن سایز ناحیه شکم در اکثیرت افراد بعلت کم بودن تعداد وعده های غذایی می باشد با این توضیح که مهیا کردن نیاز کالری و مواد غذایی در ۳ نوبت روش سنتی ناگزیر به افزایش حجم غذا و در نهایت به ازفایش معده می انجامد شکم ورم کرده نتیجه این فرایند غلط است
با توجه به مطلاب ذکر شده مهمترین دست اوردهای روش نوین تغذیه عبارتند از :
۱-افزایش سوخت رسانی به عضلات
۲- کم نمودن میزان ذخیره چربی
۳- یکنواخت نمودن سطح قند خون (ثابت ماندن ترشح انسولین)
۴- خاموش شدن نسبی کار کورتیزول
۵- جذب و هضم پروتئین یا ماکزیمم توان بدن
۶- فرم و سایز زیبای عضلات شکم

منبع-http://edcoan.ir