افسردگی مشکلی است که با علائمی نظیر بی حوصلگی،بداخلاقی های مستمر، از دست دادن علاقه به زندگی و افکاری برای به خود آزاری همراه است.در حال حاضر برای تشخیص این بیماری هیچ روش خاصی وجود ندارد.این بیماری از هر 5 نفر 1 نفر را تحت تاثیر قرار می دهد.مطالعاتی انجام شده که می توان با استفاده از آن ها زمینه را برای تشخیص و درمان افسردگی فراهم کرد.
روانگسیختگی یا اسکیزوفرنی یا شیزوفرنی (Schizophrenia) یک اختلال روانی است که مشخصه آن از کار افتادگی فرآیندهای فکری و پاسخگویی عاطفی ضعیف است.
کارشناسان بیماری های مختلف با دلایل و اثرات مختلف را در این زمینه موثر دانسته اند.
اما محققان دانشگاه ادینبورگ در مطالعه ای جدید با استفاده از نمونه های ارائه شده توسط Generation Scotland، – یک بانک بافت انسانی از داوطلبان- به بررسی دلایل ژنتیکی افسردگی پرداختند.
آنها این موضوع را مورد مطالعه قرار دادند که آیا افراد حامل ژن هایی که آنها را در معرض خطر ابتلا به شیزوفرنی قرار می دهد، از ساختار ژنتیکی مشترک با افراد افسرده برخوردار هستند و یا خیر.
این مطالعه نشان می دهد، احتمالا گروهی مشخص از افراد افسرده با افزایش خطر ابتلا به شیزوفرنی روبرو می شوند و برخی مبتلایان به افسردگی، فاکتورهای ژنتیکی مرتبط با شیزوفرنی را دارند.
یافته های این مطالعه در مجله Translational Psychiatry منتشر شده است.
منبع سلامت نیوز