مصرف برخی موادغذایی باعث ایجاد آلرژی در بدنمان می شود بهتر است با آن ها آشنا شوید و به فرزندتان با احتیاط بدهید بادام زمینی از جمله معروفترین خوردنی آلرژی زای خطرناک است که برای افراد حساس بسیار خطرساز است .
متخصصان تغذیه در مورد بعضی از حساسیت های غذایی به مردم هشدار میدهند؛ در این مطلب حساسیت به یک خوراکی محبوب به خصوص در کودکان تشریح شده است.
یکی از مشکلات شایع در کودکان حساسیت غذایی بویژه به بادام زمینی است که در برخی از کودکان می تواند در صورت تاخیر در درمان مرگبار ظاهر شود.
حساسیت به مواد غذایی و آلرژی می تواند بسیار آزار دهنده باشد و مشکلات شدیدی برای فرد و اعضای خانواده او ایجاد کند. کودکی که بویژه به بادام زمینی آلرژی دارد نیازمند مراقبت دائمی است و در صورت حمله آلرژی و آسم حتی با خطر مرگ مواجه می شود.
کارشناسان موسسه ملی آلرژی و بیماری های عفونی در ایالات متحده بر این اساس دستور العمل جدیدی برای مقابله با این آلرژی شایع ارائه داده اند که طی آن والدین تحت نظارت متخصص آسم و آلرژی از سنین 4 الی 5 ماهگی و حتی زودتر از آن به نوزاد خود بادام زمینی میدهند.
کارشناسان اعتقاد دارند این کار باعث می شود تا بدن کودک نسبت به این ماده غذایی مصونیت پیدا کند و در بدن مواد شیمیایی برای سازگاری با آن ساخته شود.
کارشناسان این نتایج را با بررسی بر روی بیش از سه هزار نوزاد دارای حساسیت و آلرژی غذایی از سنین پنج ماهگی الی سه سالگی بدست آورده اند. در این آزمایش کودکان به 2 دسته تقسیم شدهاند؛ گروه اول بدون مصرف بادام زمینی و گروه دوم از سنین نوزادی با مصرف بادام زمینی بزرگ شده اند.
در نتایج بدست آمده گروه اول که با وجود ابتلا به آلرژی بادام زمینی به میزان کم در رژیم غذایی آنها وجود داشته است از سلامت و سازگاری بهتر با این ماده غذایی به نسبت گروه دوم برخوردار شده اند.
آلرژی به بادام زمینی می تواند منجر به شوک آنافلاکسی شود که بر اثر آن راه های هوایی بدن بسته می شود و فرد بر اثر ایست تنفسی جان خود را از دست می دهد.
با توجه به وجود طرفداران فراوان مصرف بادام زمین در سراسر جهان و اینکه این خوراکی جزو تنقلات محبوب و خوش طعم است و از آن در بسیاری از صنایع از جمله صنایع غذایی استفاده می شود و زمین های کشاورزی فراوانی در دنیا زیر کشت این دانه روغنی است، فرد دارای آلرژی به آن باید اقدامات کنترلی برای ایمنی و سلامت خود را در نظر بگیرد،.
برخی از شرکت های هواپیمایی در جهان در این راستا مصرف این ماده خوراکی را در حین پرواز ممنوع اعلام کرده اند و افرادی که این قانون را نادیده بگیرند جریمه و حتی زندانی می شوند.
معمولاٌ آلرژی به مواد غذایی با افزایش سن بهبود پیدا می کند اما در برخی از افراد هیچگاه بهتر نمی شود به طوری که فرد تا پایان عمر نیاز به مراقبت و نگهداری دارد.
کارشناسان در عین حال هشدارمی دهند که برای تقویت سیستم ایمنی و سازگاری به بادام زمینی والدین تنها تحت نظر پزشک متخصص این ماده غذایی را در خوراک کودک وارد کنند و در صورت داشتن پیشینه حساسیت شدید این روش توصیه نمی شود.
منبع: seeker