اما پاسخ سوالات برخی از کاربران در خصوص ریزش مو که توسط عبدالله نجفی متخصص پوست و مو داده شده، به شرح زیر است:
قرص آناکپس
عبدالله نجفی متخصص پوست و مو گفت: مصرف قرص آناکپس باعث تقویت مو و رشد سریع مو می شود و تا حدودی ریزش مو را کاهش می دهد.
روش PRP
نجفی اظهار داشت: فعالیت فولیکول های مو باعث رشد سریع و کاهش ریزش مو می شود. فولیکول مو توسط خون تغذیه می شود. هنگام ورود پلاکت خون به فولیکول، مو تقویت می شود.
نجفی افزود: پزشکان در تلاش هستند که از روش “پی آر پی” برای تحریک رشد فولیکول های مو، برای جلوگیری از ریزش مو استفاده کنند.
محلول ماینوکسیدیل
نجفی تاکید کرد: ممکن است مصرف این محلول باعث ضخیم شدن مو و کاهش نازکی و ریزش موی افراد شود. مصرف محلول ماینوکسیدیل طاسی را به تاخیر می اندازد اما باعث رشد مو نمی شود.
نمک های معدنی
نجفی بیان کرد: استفاده از این نمک ها از ریزش و چربی مو جلوگیری می کند.
مصرف بیوتین
نجفی تصریح کرد: مصرف بیوتین به عنوان مواد غذایی باعث رشد موی مردان می شود و تا حدودی از ریزش مو و ایجاد موخوره جلوگیری می کند.
مصرف مواد غذایی حاوی بیوتین مانند حبوبات، گردو و برنج باعث کاهش بیماری های پوستی می شود.
اسید فولیک
نجفی اظهار داشت: استفاده از اسید فولیک یا همان ویتامین محلول در آب باعث تقویت مو می شود و از ریزش آن جلوگیری می کند.
نجفی گفت: مصرف این ماده باعث افزایش گلبول های قرمز خون و سلول های بدن می شود و مواد غذایی همچون سبزیجات، پرتقال، گندم و سویا سرشار از اسید فولیک است.
نجفی اظهار داشت: در زمان استفاده از این ماده و یا دارو جهت کاهش ریزش مو و یا جلوگیری از موخوره حتما با پزشک مشورت کنید زیرا ممکن است این مواد برای بعضی افراد موثر و برای دیگری ضرر داشته باشد.
ویتامینها
نجفی تاکید کرد: مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین ث مانند تمشک، گریپ فروت، توت فرنگی، پرتقال، کلم، گوجه فرنگی و لیمو باعث تسریع روند گردش خون می شود.
نجفی بیان کرد: آنتی اکسیدان موجود در ویتامین ث باعث کاهش موخوره و ریزش مو می شود و پوست سر را جهت نگهداری مو محکم می کند.
نجفی ادامه داد: وجود ویتامین E در بدن باعث کاهش ریزش مو و تقویت موهای شما می شود. این ویتامین اکسیژن لازم را جهت رشد سریع مو به پوست و مو می رساند.
شکنندگی مو و موخوره
نجفی تصریح کرد: مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین ث از شکنندگی مو و موخوره جلوگیری می کند.
کمبود مواد غذایی
نجفی اظهار داشت: یکی از دلایل ریزش موی خانم ها استفاده از رژیم های غذایی نامناسب است. استفاده از این روش باعث کاهش بعضی ویتامین ها و مواد مغذی در بدن می شود که همین عامل باعث بروز بیماری در آنان می شود.
گیاه خواران
نجفی بیان کرد: افراد گیاهخوار به دلیل کمبود موادغذایی حاوی آهن، ویتامین و روی در سبزیجات بیشتر دچار ریزش مو و شکنندگی آن می شوند.
دلایل ریزش مو
نجفی گفت: مواردی مانند ژنتیک، استرس و اضطراب، مصرف غذاهای صنعتی، استفاده از مواد نگهدارنده و رنگ های خوراکی، بی خوابی، دیابت، یبوست بیش از حد، کم خونی، لوپوس، تیروئید، تغییرات ناشی از بارداری، مصرف قرص های ضد بارداری و استفاده از شیمی درمانی و رادیوتراپی باعث ریزش مو و یا موخوره در افراد می شود.
مصرف مواد شیمیایی
نجفی تصریح کرد: استفاده از رنگ، فر، ژل باعث بروز بیماری های پوستی و قارچی می شود.
استفاده از برس و سشوار
نجفی افزود: استفاده بیش از حد وسایلی چون برس، کلاه، سشوار و شانه سبب نازک شدن مو و در نتیجه ریزش مو میشود.
مواد غذایی حاوی آهن
نجفی بیان کرد: مصرف مواد غذایی حاوی آهن مانند لوبیا، گوشت قرمز، غلات، حبوبات، سبزیجات سبز رنگ، مکمل ها، خشکبار باعث رشد سریع مو و تقویت پوست می شود.
نجفی اظهار داشت: استفاده از مواد غذایی سویا به دلیل اینکه سرشار از ویتامین E، پروتئین های گیاهی هستند، باعث کاهش شکنندگی و موخوره می شود.
روغن مار
به گفته نجفی، روغن مار موی شما را تحریک می کند و جهت ترمیم و رشد مو و کاهش ریزش مو می توان از این روغن استفاده کرد و رای درمان موخوره و یا ریزش مو هرگز با آرایشگران مشورت نکنید و فقط از متخصص روش های درمانی را دریافت کنید.
نجفی اظهار داشت: قبل از استفاده از روغن مار اول سر خود را تمیز کنید و بعد روغن را جهت چرب شدن مو بر سر بمالید و بعد از مدت سه ساعت آن را بشورید.
روغن آوکادو
نجفی گفت: مصرف روغن آوکادو باعث کاهش ماده دی هیدرو تستوسترون می شود. این ماده باعث ریزش مو و شکستن موی مردان می شود.
روغن مورد
نجفی تاکید کرد: مالیدن این روغن بر موی سر باعث رشد و ضخیم شدن مو و کاهش شوره و مو خوره می شود.
التهاب پوست
نجفی یادآور شد: ممکن است تورم پوست به بروز عفونت پوستی منجر شود. مواردی همچون التهاب، قرمزی پوست، درد و التهاب بافت ها از نشانه های عفونت ناحیه پوست است.
کرم کورتیکواستروئید
نجفی افزود: استفاده از کرم های حاوی کورتیکواستروئید و چرب شدن پوست باعث خارش آن و قرمزی پوست می شود و بهبود ضایعات پوستی حدود 2 الی چهار هفته طول می کشد.
شپش سر
نجفی گفت: استحمام، تعویض لباس به صورت روزانه، استفاده از وسایل شخصی همچون برس، شانه، روسری، ملافه، بالش، استفاده از کلاه، تمیز نگهداشتن مو، استفاده از شامپو های ضد شپش و صابون شخصی باعث کاهش شپش در سر می شود.
سندرم تخمدان پلی کیستیک
نجفی تاکید کرد: سندرم تخمدان پلی کیستیک باعث افزایش هورمون مردانه، موی زاید، طاسی و آکنه در افراد می شود.
نجفی بیان کرد: با توجه به شرایط سنی مصرف دارو با تجویز متخصص و استفاده از عمل جراحی بیماری سندرم تخمدان پلی کیستیک در افراد را کاهش می دهد.
نجفی تصریح کرد: بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک ممکن است دچار ریزش مو و بروز موخوره شوند که با درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک می توان این عارضه را کاهش داد.
سفیدی مو
نجفی اظهار داشت: عواملی مانند رژیم غذایی و تغذیه نامناسب، حالات روحی و روانی، کمبود پروتئین و ویتامین و مصرف سیگار باعث سفیدی مو می شود که در بیشتر افراد با برطرف کردن این عوامل عارضه سفیدی مو قابل درمان است.
ژنتیک
به گفته نجفی، فقط در 80 درصد افرادی که ریزش مو، مو خوره و یا سفیدی مویشان به صورت ژنتیکی است، این روش های درمانی موثر نیست و ممکن است در سنین بزرگتر این عارضه ایجاد شود.
حرارت
نجفی بیان کرد: وجود حرارت هیچگونه تاثیری بر سفیدی و یا ریزش مو ندارد.
منبع: باشگاه خبرنگاران